· · Komentari: 0
PRIRODA KOJA LEČI

Seme MLADE KOPRIVE diže iz mrtvih: Pucaćete od energije i libida! (RECEPT/FOTO)

Pored koprive koja je poznata po svojoj lekovitosti, posebno se ističe njeno seme koje je se u narodnoj medicini koristi kod anemija i problema sa krvi.

1621585839_Depositphotos_157012818_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit

Kopriva je našla široku primenu u narodnoj medicini. Koristi se cela biljka i njeni pojedinačni delovi - stabljika, lišće, seme i koren.

Seme koprive podiže nivo energije i odlična je za pospešivanje libida.

Kopriva sadrži, mravlju, pantotensku, kofeinsku, ferulinsku i p-kumarinsku kiselinu, histamin, acetilholin, karoten i druge karotenoide, vitamine C, K i B kompleksa, fitocinide, hlorofil, tanine i proteine , skrob, gvožđe, kalcijum, cink...

Pročitajte još: Šta sve leči JABUKOVO SIRĆE? Dve kašike pred spavanje će učiniti čuda za vaš organizam! (RECEPT)

Seme komprive pomaže kod: 

  • jačanja imuniteta
  • lečenja anemije
  • urinarnih infekcija
  • regulisanja nivoa holesterola
  • jačanja zuba i kostiju
  • čišćenja jetre i krvi
  • reumatskih tegoba i artritisa
  • pospešivanja rada nadbubrežne žlezde i endokrinog sistema
  • podizanja libida

Kako se koristi?

Seme koprive ćete najlakše konzumirati, ako ga pomešate sa medom. Toj smesi možete da dodate i ceđeni limun i iseckano koštunjavo voće. Osim što je preukusan, ovaj vitaminski miks će vam podići imunitet i nivo energije. Dovoljno je da uzimate jednu, do dve, kašičice na dan.

Seme možete umešati i u jogurt ili smuti, ukoliko niste ljubitelj meda.

Pročitajte još: Berite koprivu golim rukama i izlečite ARTRITIS! NJene iglice deluju kao AKOPUNKTURA, evo u čemu sve pomaže

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.