· · Komentari: 0
ZAUVEK U SEĆANJU

Srce da se stegne! Ispovest majke Ejmi Vajnhaus o poslednjem susretu i trenutku kad je saznala najgore! (FOTO)

Ovog meseca se obeležava 10 godina od smrti Ejmi Vajnhaus, a njena majka, Dženis, prisetila se teškog trenutka kada su joj rekli za Ejminu smrt.

1626173099_pjimage--16-.jpg
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Recording Academy / GRAMMYs

Majka Ejmi Vajnhaus je, sa dirljivim detaljima, podelila trenutak kada joj je rečeno da je njena voljena ćerka preminula - deceniju nakon što je zvezda umrla od trovanja alkoholom.

Zvezda je rođena

Ejmi je ćerka taksiste Miča Vajnhausa i njegove bivše supruge Dženis, a rođena je u Londonu, u septembru 1983. godine.

Tragičan kraj

Ejmi je tragično preminula u dvadeset sedmoj godini, 23. jula 2011. godine, nakon godina zavisnosti od droge i alkohola, i u trenutku kada je izgledalo kao da je konačno preokrenula svoj život.

Sada, u intervjuu za OK! Magazin, ponosna mama Dženis podelila je detalje i sećanja na Ejmi, slikajući priču o njenoj smrti deceniju kasnije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @Sabryblack (@sabryblack_)

Objasnila je da je, kada joj suprug Ričard saopštio da je Ejmi preminula, mislila je da govori o sopstvenoj majci, koja je u to vreme bila bolesna.

Dženis je objasnila: „NJegova mama je bila ozbiljno bolesna u to vreme, pa kad je ušao u sobu i rekao  "Otišla je “, mislila sam da govori o svojoj mami.

"Ali onda je ponovio: "Tvoja beba je otišla “. Otupela sam. Zapravo, osećala sam se kao da mi je neko rekao, Ejmi je prešla put. “

Porodica je odmah stigla da je teši.

Rekla je: „Ejmin otac Mič doleteo je iz NJujorka i sledećeg dana je došao pravo ovde sa aerodroma. Stajali smo u dnevnoj sobi i grlili se i plakali, ali teška, hladna stvarnost onoga što se dogodilo došla mi je tek kad smo otišli u kancelariju mrtvozornika da identifikujemo telo."

"Ejmi je izgledala kao da spava u svom krevetu. Želela sam da kažem, Ejmi, ustani, moraš da ustaneš, vreme je da ideš u školu. Izgledala je tako normalno i mirno.“

"Zavisna ličnost"

Dženis je nastavila o Ejminoj "zavisnoj ličnosti“ koja ju je na kraju dovela do zavisnosti od alkohola, kreka, kokaina i heroina.

Rekla je: "Ejmi je uvek imala zavisnost, ali to mogu da vidim tek sad. Gledajući unazad, izgledala je kao normalna tinejdžerka koja radi ono što rade normalni tinejdžeri."

"I naravno da 99% onoga što normalni tinejdžeri rade, radi se iza leđa njihovih roditelja. Sa mnom i pred porodicom uvek je bila tako draga i neprestano se izvinjavala."

"Bila je zaštitnički nastrojena prema meni. Pomerila je granice, ali onda bi se, ako bi se zaklela preda mnom, rekla „Žao mi je, mama, žao mi je.“

Dženis je nastavila da objašnjava da je čak i kad je Ejmi postala zvezda sa A liste, bila uvijek „ista“ kada je bila kod kuće.

Rekla je zvezda nikad nije htela da zapali cigaretu u kući, te da je smatrala da je njena porodična kuća "siguran prostor" daleko od svetla reflektora.

Poslednji trenuci

Osvrćući se na dan pre Ejmine smrti, Dženis je rekla da je provodila vreme sa svojom ćerkom gledajući zajedno stare fotografije.

Takođe je izjavila da je znala da je Ejmi tog dana pila, ali da nije bila pijana kad su bile zajedno i da su sve vreme razgovarale o uspomenama.

Ejmi je umrla u krevetu u svom domu u Kamdenu 23. jula 2011. godine, a mrtvozornik je kasnije zaključio da je njena smrt „nesreća“.

Izvešteno je da je imala pet puta veći nivo alkohola u svom sistemu kada je umrla, a njen telohranitelj je u to vreme potvrdio da je pila dan pre smrti.

Sahranjena je u privatnoj ceremoniji, 26. jula 2011. godine, kojoj su prisustvovali porodica i bliski prijatelji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.