Oglas
· · Komentari: 0
DESTINACIJE

Zid izgrađen za jednu noć i kobasice sa karijem: Dobrodošli u Hitlerov grad!

Berlin je nezvanična alternativna prestonica Evrope, a u ovom gradu možete videti sve.

1615281945_kapija.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Hiljadu puta da posetite Berlin, poseta bi svaki put mogla da bude potpuno drugačija. Jer, ovaj grad nudi bezberoj mogućnosti i zanimljive atrakcije za ljude različitih interesovanja.

Pročitajte još: Pet razloga zašto treba videti Milano: Šoping, galerije i oso buko

Takođe, posetu Berlinu treba osmisliti u odnosu na doba godine, pošto ovaj grad diđe različitim ritmom leti u odnosu na zimu. Veliki broj javnih zgrada ima zastakljen atrijum, pa je i zimi poseta Berlinu prijatna. Leti, međutim, grad otvara terase i silazi na reku.

Ipak, neke od znamenitosti nemačke prestonice nikada ne treba propustiti.

Najbogatije ostrvo na svet u i kobasice!

1. Ostrvo muzeja

Upravo na reci Špreji nalazi se najbogatije ostrvo na svetu, koja je i pod zaštitom UNESKO, jer se na njemu nalazi pet neprocenjivih muzeja: Pergamon, Bode, Novi muzej, Nacionalna galerija i Altes muzej. Ovde možete videti čitav grčki grad prenet kamen po kamen iz Male Azije i Ištar kapiju iz Vavilona, ali i sresti se oči u oči sa najlepšom ženom Starog sveta - Nefretetom.

Vurst ili kobasice
Pravi berlinski specijalitet su kobasice. Međutim, vodite računa: jedu ih sa kečapom, karijem i vočesterom, ali bez hleba!
Prošetajte kupolom Rajhstaga.

2. Rajhstag

Nemački parlament možete slikati sa travnjaka, ali i popeti se na staklenu kupolu. Poseta se najavljuje. Možete ga posetiti i u sklopu ture Treći rajh. Nije daleko ni spomenik jevrejskim žrtvama, kao i mesto na kojem se nalazio Hitlerov bunker.

Pročitajte još: Mesto zarobljeno u vremenu: Kuće iz 17. veka, saksonska crkva i prelepa priroda je samo delić onoga što ovo selo krije (FOTO)

Parlament sa staklenom kupolom Foto: Piksabej

3. Brandenburška kapija

Između Rajhstaga i "ostrva muzeja" nalazi se Brandenburška kapija kojom počinje najčuvenija ulica Pod lipama.

Berlinski zid je dignut za jednu noć.

Pročitajte još: Pet najluđih prevoznih sredstava u svetu, a jedno je SRPSKI izum (VIDEO)

4. Berlinski zid

Samo se ostaci mogu videti čuvenog zida koji je razdvajao grad, a podignut je tokom noći 13. avgusta 1961. godine. Srušen je 9. novembra 1989. godine i ostaci su pod zaštitom države, pa turisti mogu da ih vide i slikaju se sa njima, ali ne i da uzimaju komadiće.

Zid je najveća trakcija Foto: Depozit

Pročitajte još: Jutjuber Deni o Srbiji: PLJESKAVICE su velike, a OVA stvar je neverovatna! (VIDEO)

5. Grafiti i ulična umetnost

Berllin je alternativna prestonica Evrope sa neznanim brojem fasada ukrašenim grafitima. Mite je centar noćnog života, a prepun je kafića sa baštama. Najbolji buvljak se nalazi u Mauer parku, a vintidž garderoba može da se nalazi na nekoliko mesta u gradu.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas