· · Komentari: 0
MISTERIJA

NESTALA ČETVRTA PIRAMIDA U GIZI? Bila je CRNJA od granita, priča pod VELOM MISTERIJE

Danas znamo za tri, ali putopisci kroz Egipat su u 18. veku pričali i crtali četvrtu piramidu na platou Gize, a opisivali su je kao - crnu!

1595413967_4piramide.PNG

"Postoje četiri piramide; one zaslužuju najveću pažnju radoznalih umova, jer iako smo videli sedam ili osam drugih piramida u okruženju, one nisu ništa u poređenju sa ove četiri" - zapisao je kapetan Frederik Norden u svom dnevniku.

Crteži Foto: Youtube/ screenshot Ancient Last History Channel RSR

Pročitajte još: PIRAMIDE leče rak i zato ih gradimo u Rusiji, a SOKOBANJA bi bila balkanski centar

Danski pomorski kapetan Frederik Norden je početkom 18. veka putovao po Egiptu, crtao sve što je video i tvrdio je da je postojala četvrta, crna piramida u Gizi.

Piramida je od crnog kamena, crnjeg od granita.

Danas znamo za tri velike piramide u Gizi. Ali istina je da je, prema drevnim tekstovima, postojala i četvrta piramida u nizu "načinjena od kamena crnjeg nego običan granit i isto tako tvrdog".

Na vrhu je bio kamen?
Poslednja piramida poseduje  zanimljivu karakteristiku: na njenom vrhu je jedan ogromni kamen koji je izgleda služio kao postolje.

Kapetan Norden je napisao knjigu "Putovanje u Egipat i Nubiju", a na 120. strani opisuje misterioznu četvrtu piramidu, već je i ucrtava u mapu.

Četvrta piramida je van linije prve tri, ka zapadu.

- Glavne i najveće piramide se nalaze na istoku, jugo-istoku od Gize. Ima ih četiri. Dve najsevernije piramide su i najveće i visoke su najmanje 500 stopa. Dve druge su mnogo niže, ali poseduju osobine za divljenje koje zahtevaju detaljnije istraživanje. Nemaju oplatu kao velike, zatvorene su i nalik na dve druge, ali bez otvora za hram kao prva.

Pročitajte još: MISTERIJA egipatskih grobnica krije STRAŠNU istinu - novo otkriće potpuno promenilo TOK

Foto: Youtube/ screenshot Ancient Last History Channel RSR

 Norden je napisao da je četvrta piramida napravljena uzbrdo naspram srednje, od kamena crnjeg nego što je običan granit i bar isto toliko tvrdog. Na njenom vrhu je žućkasti kamen koji se završava na kocki.

Šta više, ta je crna piramida smeštena van linije poretka drugih, više ka zapadu, ali u nastavku tri prethodne.

Arheolozi tvrde da je mislio na Mikerinovu piramidu.

Ilustracije s početka 18. veka takođe pokazuju da je postojala i četvrta piramida. Međutim, istraživači i egiptolozi danas odbacuju pomisao o postojanju crne piramide u Gizi, tvrdeći da su tekstovi greškom opisivali neku od takozvanih "satelitskih" Mikerinovih piramida kao četvrtu, crnu piramidu.

Vidi se praznina Foto: Youtube/ screenshot Ancient Last History Channel RSR
Mikerinova piramida nije crna, nego od krečnjaka.

Ovakve izjave su potpuno kontradiktorne zapisima kapetana Frederika Nordena, koji precizno opisuje da je piramida napravljena od kamena crnjeg i tvrđeg od granita. Male, prateće piramide su napravljene od krečnjaka.

Pročitajte još: Arapi su vrištali od straha, a iz vina su izbijale varnice: Šta se krije na VRHU PIRAMIDA?

Zanimljivo je i to što su opisi i ilustracije kapetana Nordena izuzetnog kvaliteta. Prema njima, četvrta, crna piramida bila je smeštena na određenoj udaljenosti od tri druge piramide u Gizi. Norden takođe opisuje da postoji sedam (možda čak i osam) drugih manjih piramida na platou kod Gize.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.