Oglas
· · Komentari: 0

BORBA ZA NAKIT PRINCEZE DAJANE! Evo koja UNUKA će dobiti skupocenu kolekciju, ako se roditelji ne dogovore

Kako princeza Dajana od Velsa nije imala nijednu ćerku pre svoje prerane smrti u 36. godini 1997. godine, mnogi komadi njenog nakita su predati njenim sinovima, prinčevima Vilijamu i Hariju

1651736801_pjimage---2022-05-05T094626.387.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Pokojna princeza od Velsa ima dve unuke: princezu Šarlot koja je upravo napunila sedam godina i desetomesečnu Lilibet Mauntbaten Vindzor.

Poznavaoci britanskog kraljevskog dvora smatraju da će samo jedna unuka da nasledi čuvenu kolekciju Dajaninog nakita vrednu 20 miliona funti, pogotovo onu od safira. To će biti - Šarlot.

Pročitajte još: Carica koja je uništila DINASTIJU: Kako je Alisa postala Aleksandra Fjodorovna?

Princeza Šarlot će imati pravo da bira krunski nakit kada bude bila dovoljno odrasla, a već poseduje dva komada u ovim ranim godinama. Takođe nasleđuje i neprocenjiv nakit svoje bake ledi Dajane. Otac princeze Šarlot je princ Vilijam, drugi po redu da nasledi britanski presto. Ona je njegova jedina ćerka i odatle potiče njeno pravo da bira i krunski nakit.

Foto: Profimedia

Mala Lilibet dobiće deo tog nakita samo ukoliko bude vodila život na dvoru. Smatra se da postoje dva komada nakita ledi Di koji bi najviše pristajali princezi Šarlot.

Pročitajte još: Mudri saveti PATRIJARHA PAVLA: Evo kako da pomognete prijatelju i kažete da greši

Prvi je dijadema Spenserovih koju je ledi Dajana nosila na dan venčanja, 29. jula 1981. Dijadema je vlasništvo porodice Spenser i ne pripada krunskom nakitu. Mala Šarlot poznaje ovaj komad nakita iz priča o svojoj baki.

Drugi komad nakita je narukvica od smaragda i dijamanata koju je Dijana dobila od Čarlsa kao svadbeni poklon, uz iste naušnice za svoj 22. rođendan.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas