Oglas
· · Komentari: 0
priroda

Desilo se nešto neverovatno: Da li znate kako izgleda kada proradi "ledeni vulkan"? (VIDEO)

Neobična ledena struktura koja izbacuje vodu, visoka oko 13 metara, pojavila se na jugoistoku Kazahstana.

1613721716_Capture.PNG
Foto: Printscreen / You Tube / Alpha
Oglas

Formacija slična vulkanu formirala se oko jednog vodoskoka, a tečnost se u tom procesu zamrzava i pretvara u sitne kristale leda koji ponovo padaju na briljantno belu kupu.

Pročitajte još: Jovana Arsić (24) kratko opisala život na Kosmetu: Imamo 4 kafića i 4 butika, ali nedostaje mi samo druženje

Prema pisanju „Biznis insajdera“, ovaj „ledeni vulkan“ nastao je iz vodoskoka izvorske vode koji se nalazi ispod.

Termin „ledeni vulkan“ obično se koristi za slične strukture koje se formiraju pri temperaturama zamrzavanja oko ivica velikih vodenih površina kada talasi naprave dovoljan pritisak da probiju površinski led i prisile mlaz vode da izbije, a on se zatim smrzava stvarajući kupu.

Pročitajte još: Rođeni početkom 90-ih rade ovih 5 stvari, a mladi im poručuju: To više nije kul! (VIDEO)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas