Oglas
· · Komentari: 0

FENOMEN KOJI JE OBIŠAO SVET: Dečak u Mađarskoj rođen za SEDOM kosom (FOTO)

Dobio je nadimak "mali princ", a zove se Bence

1678802005_beba.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Beba je iznenadila lekare u Mađarskoj zbog svoje bele kose s kojom se rodila. Kada se dečak rodio, lekari su pomislili da je albino, ali se ispostavilo da je samo njegova kosa bez pigmenta.

Sedu kosu su prvo pripisali postnatalnom stresu, ali dr Zoltan Kumer poriče i tu mogućnost.

Lekari iz celog sveta dali su svoje mišljenje o ovom slučaju, a svi su saglasni da je njegova kosa trenutno bez pigmenta, kao i da će kroz par godina potamneti i dobiti boju.

Dečak je u Mađarskoj zbog svoje neobične kose prozvan “mali princ”, a zove se Bence. U trenutku rođenja imao je 5.400 grama i bio je dug 54 cm, a dobio je najveću moguću ocenu nakon pregleda.

 

Albinizam je još uvek nepoznanica, ali ono što jeste poznato je da se može naći kod svih rasa i etničkih grupa. Karakteriše ga delimičan ili potpuni nedostatak pigmenta melanina.

U proseku kosa postaje seda kada osoba napuni 32 godine, ali da bi postala potpuno bela, potrebno je da zađete u kasne pedesete ili šezdesete godine života.

S obzirom na ovu činjenicu, bebe sa belom kosom su prava retkost, te zbog toga ne čudi što je mali Bence postao zvezda čim se rodio.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas