Oglas
· · Komentari: 0
psihologija

Kako SLIKANJE može da ublaži ANKSIOZNOST?

Više vremena u zatvorenom i pred ekranima zbog posla, zabave i druženja nije zaustavilo želju da se doživljeno prenese na beli papir ili platno, kao vid povratka analognom životu.

1618744158_Depositphotos_32650213_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Slikanje se pokazalo odlično i za zdravlje, ako je verovati stručnjacima u oblasti neurologije. Na prvom mestu, razvijamo kreativnost, što dalje poboljšava kordinaciju pokreta, pažnju, pamćenje, učenje, doživljaj sebe. Osobe koje praktikuju ovu zanimaciju ili se bave slikarstvom, važe za one sa usklađene obe hemisfere, a razlog je upošljavanje različitih grupa neurona. Ukoliko želite da vam mozak bude podmlađen, sada znate u čemu možete da se oprobate. Kada smo usamljeni ili pod stresom, ovaj organ odaje znake naše mentalne slabosti.

Pročitajte još: Mudre misli Lava Tolstoja: "Dva najmoćnija ratnika su strpljenje i vreme"

Nije važno da li i koliko smo vešti, dokle god želimo da se upustimo u avanturu. Već nakon malo vremena primetne su pozitivne promene u raspoloženju i nivou stresa, pre svega zbog izmeštanja i uspostavljanja kontakta sa sobom. Sve što je važno u tom trenutku jesu boja, perspektiva i oblici. Samim tim, neretko postajemo ljubazniji, velikodušniji i osećajniji.

Pročitajte još: Suprug nakon 20 godina saznao ženinu tajnu: Ovo je razlog zbog kog je skrivala istinu

Ne treba zaboraviti ni još jedan važan aspekt, a to je mogućnost druženja, što sveukupno daje bolji rezultat. To znači da su radionice ovog tipa dobrodošle, a sa njima raste vitalnost i opseg pažnje. Postoje i studije, čiji rezultati govore ono što delom i znamo, a to je da provođenje vremena u društvu smanjuje verovatnoću za Alchajmerovu bolest i depresiju za čak 17 procenata. Sa druge strane, veće su šanse za duži životni vek.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas