· · Komentari: 0

NA ČELU NAJPOZNATIJE MODNE KUĆE NA SVETU: Milionerka koju ne zanimaju botoks i fileri, niko ne bi pomislio da JE TOLIKO MOĆNA (FOTO)

Delfin Arno je ''Tihi lider''

1673792997_profimedia-0749193355-Dafne-Arnault-naslov.jpg

Jedan od sigurno najbogatiji čovek na svetu, Bernard Arno, postavio je svoju ćerku Delfine Arnault na čelo ''Diora'', pokrenuvši spekulacije o mogućim dešavanjima u ovoj modnoj kući. Bernardova kompanija LVMH, u svom vlasništvu poseduje najpoznatije brendove, uključujući ''Fendi i Luj Viton'', i vredi oko 336 milijardi funti. 
Delfin je započela karijeru u međunarodnoj konsultantskoj firmi za strategije, nakon čega prelazi u kompaniju Džona Galijana, gde je radeći na razvoju brenda stekla praktično iskustvo u modnoj industriji.
Godine 2001. pridružila se Izvršnom komitetu ''Christian Dior Couture'', gde je radila kao zamenik generalnog direktora. Od septembra 2013. godine bila je izvršna potpredsednica Vitona, zadužena za nadgledanje svih aktivnosti vezanih za LV proizvode. Član je LVMH odbora direktora i Izvršnog odbora.

Pročitajte još: Prepisujte od NAJUSPEŠNIJIH: Saveti Ane Vintur za USPEH, ledena kraljica ima čemu da nas nauči!

Foto: Profimedia

Strani mediji ovu ženu krhke pojave opisuju kao ''smirenog lidera''.  

Roditelji u većini slučajeva žele ono što je najbolje za njihovu decu, pa nije nuobičajeno čuti da se deca milijardera pripremaju od ranog detinjstva da naslede imperiju, koju su započeli roditelji ili članovi porodice.
Delfin Arno (47) svakako nije izuzetak. 11.januara je objavljeno da će najstarije dete čelnika LVMH-a, preuzeti vodeću pooziciju u drugom najvećem brendu ovog konglomerata- ''Dioru''.

Pročitajte još: NEPO BEBE: Da li ste čuli za fenomen o kome se vode debate? Svi pričaju o NJIMA (FOTO)

Ali, ko je zapravo bogata naslednica, koja intrigira svojom prirodnim šarmom, bez estetskih korekcija, koje su specifične u današnje vreme?

Delfin je rođena u blizini Pariza 4.aprila 1975.godine, u porodici Bernarda Arnoa i njegove žene En Devavrin. Ona je najstarije dete, i ima još 4 mlađa brata. Naslednica je imperije luksuznih dobara, i bogatstva vrednog 184,7 milijardi dolara. Osnovnu školu završila je u Parizu, a neko vreme je provela i u Americi u američko-francuskoj školi. Diplomirala je na Londonskoj školi ekonomije, a zatim se zaposlila.

Foto: Profimedia

'' Učila sam strategiju. Na prezentaciji u Americi započeli bi sa zaključkom i rekli kako su tamo stigli, a to je za mene bilo interesantno. Bilo je pravo u metu'', rekla je za Financial Times.

Bila je udata za italijanskog naslednika vinarija, Alesandra Valarina Ganciju, a njihovo venčanje je Forbs nazvao ''francusko venčanje godine''. Međutim, par se razveo 2010. Nakon toga, Delfin je otpočela vezu sa francuskim bilionerom Ksavijerom Nilom, sa kojim je dobila dvoje dece. 

U trenutku kada je Galijano bio pod udarom zbog svojim anti-semitičkih izjava, pa je zbog toga napustio Dior 2011. Arno je bila odgovorna za spas ove modne kuće od propasti.

Ona je izjavila da je njen stil menadžerisanja '' veoma smiren'', iako je poznata po tome da voli da napravi iznenadne posete radnjama u sred najprometnijeg perioda- tokom subotnjeg podneva.
Sa 43, ona je postala najmlađi član, i druga žena, kompanije svoga oca kao izvršni član odbora, 2019.

Pročitajte još: 5/25 PRAVILO VORENA BAFETA: Milioner otkriva kako da držite fokus na onome što želite i postignete USPEH

Kada jer početkom ove godine došla na čelo Diora, njen otac je tim povodom dao izjavu:

 '' Pod njenim vođstvom, poželjnost brenda Luj Viton značajno je napredovala, omogućavajući brendu da redovno postavlja nove rekorde u prodaji'', rekao je nje otac i dodao '' njen oštar uvid i neuporedivo iskustvo, biće odlučujuća prednost u pokretanju tekućeg razvoja Kristijan Diora''.

 

BONUS VIDEO: 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.