Oglas
· · Komentari: 0
SVEMIR

Naučnici otkrivaju: Broj planeta na kojima je MOGUĆ ŽIVOT

Da li ste mogli da pretpostavite?

1605080423_Depositphotos_1495208_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Naša galaksija ima mnogo potencijalno nastanjivih planeta, a NASA tvrdi da ih je najmanje 300 miliona. Širom sveta, naučnici su pregledali izveštaje teleskopa Kepler i postigli konsenzus da na Mlečnom putu postoje brojne planete na kojima može da bude vode za piće.

Teleskopom Kepler devet godina je posmatran kosmos. Uspeo je da identifikuje na hiljade egzoplaneta. Naravno, ovo su samo okvirne procene, a kako kažu iz agencije NASA, moglo bi da ih bude i mnogo više.

Neke su nam prilično blizu (za svemirske standarde, naravno), pa je tako najbliža na 20 svetlosnih godina od Zemlje.

Pročitajte još: Naučnici na ARKTIKU našli čestice koje ruše ZAKONE FIZIKE i dokazuju PARALELNI UNIVERZUM

- Mada ovaj broj planeta nije konačan, a voda na površini je samo jedan od mnogih faktora koji čine planetu nastanjivom, veoma je uzbudljivo što znamo da postoje ovakvi svetovi - rekao je Stiv Brajson iz agencije NASA.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas