Oglas
· · Komentari: 0
ČUDAN OBIČAJ!

Nećete verovati zbog čega mlade zapravo bacaju bidermajer na venčanju

Pre nego što je bidermajer počeo da se baca na venčanjima, postojao je drugačiji običaj koji su mlade prezirale.

1620655137_wedding-1836315_1920.jpg
foto: Piksabej
Oglas

Svi znamo za običaj na venčanjima kada mlada baca svoj bidermajer u gomilu neudatih devojaka, koje se trude da uhvate svoju šansu za "srećan kraj". Prema narodnom verovanju, ona koja uhvati buket, sledeća se udaje.

Pročitajte još: DOKAZANO: Muškarce više hvata panika pred venčanje nego žene

Međutim, znate li da je ovaj običaj počeo da se sprovodi umesto jednog starog običaja koje mlade zasigurno nisu volele.

Nekada su se otimali oko mlade i venčanice, a ne oko bidermajera.

Naime, pre nekoliko stotina godina verovalo se da ako dodirnete mladu na venčanju, pratiće vas sreća, a ukoliko biste joj iscepali komad vela ili pak venčanice, bili biste pravi srećnik.

Kako se gosti ne bi otimali oko mlade, počeo je da se baca bidermajer, što je vrlo brzo bilo prihvaćeno, a ovaj običaj dodirivanja neveste ili cepanje venčanice, opravdano je otišao u zaborav.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas