Oglas
· · Komentari: 0

Nije se kupao 67 godina zbog straha: Najprljaviji čovek na svetu preminuo nakon što su ga naterali da se okupa (VIDEO)

Više od pola veka se nije kupao

1666783060_najstariji-covek.jpg
Foto: Youtube printscreen/hanz
Oglas

Amo Hađi, Iranac koji poznat po tituli najprljavijeg čoveka na svetu, preminuo je u 94. godini.

Pročitajte još: Koliko SEKUNDI traje trenutak? Informacija koju mnogi ne znaju

Kako se navodilo, on se nije kupao jer je imao strah od vode, ali su ga na to naterali i ljubavni problemi. Mislio je uvek da će se nakon kupanja razboleti  i zbog toga sedam decenija nije koristio tuš.

Ipak, izgleda da je bio u pravu, jer su ga meštani navodno pre smrti naterali da se ipak okupa, ali se neposredno nakon toga razboleo i umro.

Amo je je živeo u iranskoj pustinji, hranio se mesom uginulih životinja, a pio je pet litara vode dnevno. Voleo je da puši, pa su mu meštani često nabavljali cigare. Živeo je kao beskućnik u rupama napravljenim u pustinji iznad sela Dejgah u iranskoj pokrajini Fars.

Meštani su mu sagradili kolibu, ali on nije želeo da živi u njoj, već bi se ponekad samo krio. Kako se navodi, u mladosti je doživeo veliki ljubavni brodolom, pa je zbog toga postao ovakav.

Pročitajte još: Odgovorite na SEDAM PITANJA i saznajte koja je VAŠA NAJVEĆA BLOKADA: Kratak test koji će otkriti na čemu treba da poradite

NJegov život dokumentovan je 2013. godine u filmu "The Strange Life of Amou Hađi". Još uvek nije utvrđeno, da li je on svetski rekorder po dužini ne kupanja. Prijavilo se još nekoliko ljudi, a među njima je Indijaca Kailashu Singhu koji se iz inata nije okupao već više od 30 godina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas