Oglas
· · Komentari: 0
PRAVOSLAVLJE

Danas su Svete Vera, Nada i LJubav: Izbegavajte ZLE misli i nešto POKLONITE posebnoj osobi

Današnji praznik je posvećen ženama i njihovoj deci, prevashodno ćerkama.

1632982256_VeraNadaLjubav.PNG
Oglas

Današnji praznik je posvećen ženama i njihovoj deci, prevashodno ćerkama. Veruje se da devojčice danas treba obradovati nekim poklonom koliko god on skroman bio

Pročitajte još: Značenje CVEĆA u buketu: Tumačenje osnovnih boja, naučite šta vam poručuju!

Uzdržite se od zlih misli

Pravoslavna crkva danas obeležava Svete mučenice Veru, Nadu, LJubav i majku im Sofiju. koje su bile hrišćanske svetiteljke i mučenice iz 2. veka. One predstavljaju prave i postojane vrline na kojima počiva čitavo hrišćanstvo.

Pokažite ćerkama ljubav
Poklon može biti i suštinski, nematerijalni - bar danas im posvetite punu pažnju i pokažite koliko ih volite.
Devojčice LJubav, Vera i Nada su simbol hrišćanstva

Imena devojčica - LJubav, Vera i Nada - postala simbol života svakog hrišćanina. U srpskom narodu smatra da se na današnji dan treba posebno uzdržati od zlih misli i dela i posvetiti se ljubavi prema bližnjem i prema Bogu.

Sofija je mudrost

Sofija (grčka reč za Mudrost) je bila udovica i sama je u Rimu podizala svoje ćerke koje su imale Vera 12, Nada 10 i LJubav 9 godina.

Pročitajte još: Mnogi nose OVU amajliju, a ne znaju šta znači! (FOTO)

Kada su u vreme cara Hadrijana počela hapšenja hrišćana, Sofija je sa ćerkama zarobljena i izvedena pred cara. Nakon što su odbile da se odreknu svoje vere i prinesu žrtve boginji Artemidi, Hadrijan je naredio mučenje Sofijinih ćerki iako je reč bila tek o devojčicama. Tako su sve i nastradale.

Majka je uzela njihova tela i sahranila ih van grada. Nakon tri dana i tri noći molitvi na njihovom grobu i sama je umrla 137. godine.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas