Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАВОСЛАВЉЕ

Данас су Свете Вера, Нада и Љубав: Избегавајте ЗЛЕ мисли и нешто ПОКЛОНИТЕ посебној особи

Данашњи празник је посвећен женама и њиховој деци, превасходно ћеркама.

1632982256_VeraNadaLjubav.PNG
Oglas

Данашњи празник је посвећен женама и њиховој деци, превасходно ћеркама. Верује се да девојчице данас треба обрадовати неким поклоном колико год он скроман био

Прочитајте још: Значење ЦВЕЋА у букету: Тумачење основних боја, научите шта вам поручују!

Уздржите се од злих мисли

Православна црква данас обележава Свете мученице Веру, Наду, Љубав и мајку им Софију. које су биле хришћанске светитељке и мученице из 2. века. Оне представљају праве и постојане врлине на којима почива читаво хришћанство.

Покажите ћеркама љубав
Поклон може бити и суштински, нематеријални - бар данас им посветите пуну пажњу и покажите колико их волите.
Девојчице Љубав, Вера и Нада су симбол хришћанства

Имена девојчица - Љубав, Вера и Нада - постала симбол живота сваког хришћанина. У српском народу сматра да се на данашњи дан треба посебно уздржати од злих мисли и дела и посветити се љубави према ближњем и према Богу.

Софија је мудрост

Софија (грчка реч за Мудрост) је била удовица и сама је у Риму подизала своје ћерке које су имале Вера 12, Нада 10 и Љубав 9 година.

Прочитајте још: Многи носе ОВУ амајлију, а не знају шта значи! (ФОТО)

Када су у време цара Хадријана почела хапшења хришћана, Софија је са ћеркама заробљена и изведена пред цара. Након што су одбиле да се одрекну своје вере и принесу жртве богињи Артемиди, Хадријан је наредио мучење Софијиних ћерки иако је реч била тек о девојчицама. Тако су све и настрадале.

Мајка је узела њихова тела и сахранила их ван града. Након три дана и три ноћи молитви на њиховом гробу и сама је умрла 137. године.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas