· · Komentari: 0

Ruskinja se PORODILA u Beogradu: "Posle ovoga DRUGAČIJE gledam na život"

Ispovest Ruskinje koja se porodila u Beogradu

1672675795_Foto-A.-Stankovic-M.-Andjela.jpg
Foto: A. Stanković, M. Anđela

Ruskinjama u Beogradu porođaj i uopšte odlazak kod ginekologa dođe kao lek! Na Telegram grupi koja okuplja žene iz Rusije i Ukrajine opšta je ocena da je situacija u porodilištima u njihovim zemljama izuzetno loša, a ispovest jedne od njih pokazuje da porodilje u Srbiji imaju daleko bolji tretman.

- U Rusiji lekari nisu mogli pravilno da broje do 30 i usporili su razvoj fetusa. Grdili su me zbog težine i poslali u bolnicu. Nameću vam da se stidite zbog svoje težine u trudnoći, zbog odluke za abortus, kada premladi ostanete u drugom stanju, ukoliko niste u bračnoj zajednici. Spisak je beskonačan. Ne postoji stanje žene za koje ginekolog neće da joj zameri - napisala je jedna Ruskinja.

Pročitajte još: Aleksandra Vasković, supruga Bojana iz Leksingtona: ''Bog će vas staviti u situacije da naučite lekcije'' (FOTO)

Druga je dodala da je u Rusiji njenom detetu dijagnostikovan Patauov sindrom i da ultrazvuk često nije dobar. U Beogradu je, kako je rekla, ultrazvuk bio sasvim u redu. Kako je objasnila, lekari u Srbiji sa snimka uopšte nisu mogli da shvate kakvu su joj dijagnozu ruski lekari dali.

- Kod prvog deteta mi je dijagnostikovan Daunov sindrom u 20. nedelji. Ponovnom analizom se ispostavilo da je medicinska sestra unela pogrešan broj - istakla je žena koja je govorila o tome da ginekolozi kritikuju trudnice zbog fizičkog izgleda.

Još jedna žena, upisana kao Jelinek, navela je da to u Rusiji nije retko, te da su njenu sestru savetovali da uradi abortus, a da je ona "rodila lepog, zdravog dečaka".

Želi da i drugo dete dobije u Srbiji

Ruskinja koja je opisala kako ginekolozi vređaju trudnice u Rusiji, ispričala je svoje iskustvo u Beogradu.

- Došli smo u Beograd početkom marta. Bili smo u šoku zbog rata, zatvaranja muževljeve firme, zbog perspektive budućnosti. Odlazak nam je delovao kao najbolje rešenje. Takođe, u Rusiji sam imala veoma neprijatno iskustvo vođenja trudnoće i nimalo nisam verovala ruskim lekarima. Kada sam došla ovde, shvatila sam da je moje nepoverenje bilo potpuno opravdano - istakla je.

Na pitanje kakav je odnos prema trudnicama u Srbiji, Ruskinja je rekla da "ovde sa radošću ide kod ginekologa".

- Izuzetno je spokojno i humano. Ovde kod ginekologa idem sa radošću. U porodilištu mi se dopao boravak, pred porođaj je bilo predivno. Sestre su mi govorile "dušo, pažljivo, idi polako, lezi, doneću ti čaj". Skoro da sam zaplakala od takve topline. Iskreno, posle ovoga sam drugačije počela da gledam na život i rešili smo da drugo dete dobijemo baš ovde - dodala je.

Na pitanje gde je išla na porođaj i koliko ga je platila, Ruskinja je odgovorila da se porodila u GAK Narodni front, potpuno besplatno.

- Tada, pritom, nisam imala ni sređene papire - boravak i RFZO osiguranje. Doktori su održali konzilijum i vodili su me kao hitan slučaj - objasnila je.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.