Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Šveđani savetuju: PEVAJTE i slobodno NERVIRAJTE KOMŠIJE!

Sigurno vam se dogodilo da zapevate dok se tuširate, a niste ni bili svesni koliko je to zdravo!

1602942382_Depositphotos_226639812_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

I to nije loša navika, naprotiv, ima mnogobrojne prednosti. Jedno australijsko istraživanje pokazalo je da svaka peta osoba voli da pevuši pod tušem, mada mnogi to ne žele da priznaju.

Pročitajte još: Majstori za TETOVAŽE OTKRIVAJU: Ova mesta na telu NIKAKO NE TREBA DA TETOVIRATE

Osim što je zabavno, pevanje omiljene pesme u kupatilu pozitivno utiče na zdravlje, pa slobodno pustite glas svaki put kad se tuširate. Ukoliko sumnjate u svoje pevačke sposobnosti, opustite se jer vas niko neće čuti. Pevanje snižava krvni pritisak jer deluje umirijuće na telo i um. Takođe, snižava kortizol - hormon stresa, koji podiže krvni pritisak i šećer u krvi.

Pročitajte još: Da li ste znali da SREĆA MOŽE DA SE VEŽBA? Evo kako da za TRI NEDELJE ukinete NEGATIVNE MISLI

Stručnjaci kažu da pevanje povećava imunoglobulin koji štiti organizam od infekcija, pa ukoliko pevušite pod tušem možete da poboljšate imunitet. Švedski naučnici otkrili su da slušanje muzike i pevanje povećava oksitocin, a reč je o hormonu koji popravlja raspoloženje i pomaže kod teskobnih stanja, tačnije suzbija psihičku i fizičku bol, odnosno neprijatna osećanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas