· · Komentari: 0

Takmičar kviza "Milioner" stigao do POSLEDNJEG pitanja i pozvao drugara: Niko nije mogao da veruje šta je imao da mu kaže (VIDEO)

Takmičar iz Švedske uspeo je da pobedi u kvizu "Želite li da postanete milioner"

1675168615_Foto-Printscreen-YouTube-memoryOS.jpg
Foto: Printscreen/YouTube - memoryOS

Evropu je oduševio neverovatan nastup u švedskoj verziji kviza "Želite li da postanete milioner", kada je Jonas von Esen (31), dvostruki svetski prvak u pamćenju i finalista švedskog "Got Talent" šoua pod nazivom "Talang" postao milioner, a da nije potrošio nijednog džokera.

Onda je stigao do poslednjeg pitanja, kada je odlučio da iskoristi pomoć "pozovi prijatelja".

Na pitanje za milion kruna u kom se tražilo ime arhitekte koji je projektovao Čandigar, glavni grad indijskih država Pandžab i Harjana, izgrađen 1950-ih godina, Von Esen nije se dugo mučio.

Nakon kraćeg razmišljanja, režio je da nazove Dovida, svog prijatelja sa pab kvizova i sparing patnera kada je znanje u pitanju. Međutim, pitanjem je iznenadio sve prisutne.

- Dovide, imaš li nešto posebno u planu za sledeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu zabavu - rekao mu je Von Esen, nakon čega je voditelj, najpre u čudu, prasnuo u smeh.

Dovid je pristao da dođe, a Von Esen je tad iskoristio i pomoć "pola pola" tek "toliko da bude siguran".

 

Ovo bi mogao da bude TV fijasko veka ako sad, nakon svega ovoga uprskam odgovor - našalio se i na kraju odabrao tačan odgovor Le Korbizje.

- Kad sam video pitanje, bio sam prilično siguran da znam odgovor. Sedeo sam tamo i razmišljao šta ću da uradim jer sam znao odgovor, a imao sam i pomoći, pa zašto da se ne zabavim malo. Mislio sam, šta ako sam sada žrtvovao milion da bih se zabavio? Ali onda sam pomislio da ako ga budem imao, biće i to istorjski loše samo po sebi, ali ipak istorijsko! Bilo bi baš apsurdno da nisam bio u pravu - rekao je Jonas za Aftonbladet, prenos 24sata.hr.

Jonas je rekao kako nije planirao da pozove prijatelja, a sa novcem će, kaže, kupiti šarene čarape kad ih već "imam toliko s rupama". Ipak, osim čarapa odlučio se na nešto ozbiljnije.

- Takođe ću moći da se više posvetim onome u čemu uživam, da podučavam tehnologiju pamćenja, da snimam više videa na JuTjubu i tako dalje - zaključio je on.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.