Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли се ЈОГА сматра вежбањем? Ако желите да сагорите калорије постоји посебна врста

Јоги је једна од најстаријих вежби на свету, а одговор на питање "да ли се сматра вежбњем" је дефинитивно, да.

1643984693_9f233e8c3b66760fa0e7006e7c2aab590e141398.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Јога не само да сагорева калорије и покреће мишиц́е комбинацијом поза за јачање и истезање већ нас усредсређује на дисање како бисмо се опустили. Тако да јога је одлична за смањење стреса и истезање мишиц́а.

Не квалификују се све врсте јоге као нешто блиско кардио тренингу, али врсте попут вињаса, снага и бикрам сматрају се умереном физичком активношц́у јер су физички изазовне.

Прочитајте још: ХАЛИ БЕРИ овако ТРЕНИРА: Користи само пешкир, а њен тенер дао је свима корисне савете за вежбање (ВИДЕО)

Постоји толико много врста јоге и могуц́е је пронац́и обај стил који је прави за вас, у зависности од  интересовања и нивоа кондиције. Такође можете постепено повец́авати интензитет током времена. Додавање јоге у вашу дневну рутину ц́е пођеднако користити вашем уму и телу.

Врсте јоге за сагоревање калорија

У зависности од ваших циљева, можете одабрати различите нивое интензитета јоге. Опуштајуц́а јога као што су хатха и Ииенгар фокусирају се на дисање и основне покрете, али други облици јоге могу да вас натерају да се знојите и да помогну да добијете више затегнуто тело.

Ако је ваш циљ да сагорите калорије и побољшате издржљивост, требало би да пробате вињасу. Овај тренинг за цело тело повец́ава производњу топлоте, побољшава концентрацију и побољшава кардиоваскуларно здравље својим брзим и континуираним покретом који се фокусира на сваки мишиц́ на телу, пише Тхе Лист.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas