Oglas
· · Komentari: 0
zabavan način da vežbate celo telo

HULAHOP: Osim što SAGOREVA SALO sa stomaka, dobar je i za SRCE

Hulahop obruč trenutno doživljava veliki povratak! NJegovi atributi ga čine neverovatno efikasnim načinom za treniranje širokog spektra mišića tokom treninga

1652985371_david-herron-3RhuTiAsYl8-unsplash.jpg
Foto: Unsplaš
Oglas
Postanite deo najnovijeg fitnes trenda i saznajte više o prednostima hulahopa! Na primer, pročitajte kako možete da izgradite efektivno zdrave mišiće pomoću hulahopa, sagorite kalorije i poboljšate cirkulaciju krvi!
 
 
Pored aktiviranja različitih mišićnih grupa, trening sa hulahopm takođe pruža visok osećaj blagostanja i generalno je samo veoma zabavan način da vežbate! Osim toga, ne treba vam puno prostora ili opreme da biste započeli sa treningom sa obručem, cene hulahopa su vrlo pristupačne. Postoje čak i rastavljivi hula obruči , koji se mogu transportovati ili odlagati kad god treba da uštedite prostor. Ovo čini ovaj predmet idealnim za vaš kućni fitnes program.

Da li je vežbanje hulahopom zdravo? 

Da, ove vežbe treniraju različite mišićne grupe, kao i vaše srce. Hulahop fitnes je stoga veoma dobar za vaš kardiovaskularni sistem i može se izvoditi bilo kada i bilo gde. Vežbe hulahopom su efikasno fitnes oružje za sve namene i za početnike i za napredne "hopere" . Pošto je opterećenje koje obruč stavlja na zglobove stopala i kolena prilično nizak u poređenju sa drugim sportovima kao što je džogiranje, vežbe hulahopom su idealna vežba za ljude koji žele da izgube težinu, a pogotovo da sagore salo sa stomaka!

Koje su prednosti treninga hulahopa?

Vežbe hulahopom su odličan način da trenirate celo telo! Tokom treninga, obruč se okreće oko vašeg tela kružnim pokretima kuka. Ovo vam omogućava da istovremeno trenirate trbušnjake, noge i gluteuse. Čak i samo nekoliko minuta dnevno imaće značajan uticaj!

Ostale prednosti hula hoop fitnesa uključuju:
  • Smanjenje obima struka
  • Jačanje mišića
  • Zatezanje vezivnog tkiva
  • Poboljšanje koordinacije i mobilnosti
  • Poboljšanje fizičkog stanja i cirkulacije krvi
  • Stimulacija metabolizma i unutrašnjih organa
  • Povećana potrošnja kalorija i veća izdržljivost
Glavni razlog zašto većina početnika uzima hulahop je smanjenje obima struka. Pošto hulahop sagoreva kalorije i telesne masti, pomaže i u gubitku težine. Prema sportskim naučnicima, hulahop takođe dugoročno poboljšava vaše držanje. Jačanje osnovnih mišića stomaka i leđa ih čini uspravnijim, pa se kaže da vežba pomaže ne samo kod gubitka težine, već i kod problema sa karličnim dnom, leđima i poboljšava držanje. Vežbe s hula obručom jačaju jezgro tela i idealne su ako želite da se učvrstite i da u isto vreme dobijete oblikovano telo. To je zato što hulahop tonira trbušne mišiće i zateže struk. Konačno, hulahop vežbe takođe poboljšavaju vašu koordinaciju i osećaj ravnoteže.

Koje mišiće trenira hulahop?

Kroz kružne, ponavljajuće pokrete, nekoliko mišićnih grupa se istovremeno angažuje i efikasno trenira. Hulahop vežbe jačaju sledeće grupe mišića: 
  • Trbušni mišići
  • Veliki trbušni mišići moraju biti čvrsto stegnuti da bi držali obruč za vežbanje. Držeći fitnes obruč u pokretu, takođe trenirate svoje duboke trbušne mišiće.
  • Glutealni i osnovni mišići
  • Bedreni mišići
  • Leđni mišići

Koju težinu i veličinu obruča da koristim kao početnik?

Kada počinjete da trenirate sa hulahopom, apsolutno treba obratiti pažnju na veličinu i težinu. Postoji veliki izbor obruča od različitih materijala, veličina i težine. Postoje čak i rastavljivi obruči za putovanja koje možete poneti, na primer, na odmor ili poslovno putovanje. Kada kupujete obruč, zapamtite sledeće opšte pravilo u vezi sa veličinom i težinom hula obruč:
 
Početnici bi radije trebalo da treniraju sa većim i težim hulahop obručima, jer će ljuljanje biti lakše, a opterećenje na kukovima niže.
Što je obruč teži, to su centrifugalne sile jače. Stoga je takav hula hoop idealan za početnike. Što je hulahop lakši, to su centrifugalne sile niže. Zbog toga se lakši obruči „teže“  kreću.
 
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas