Oglas
· · Komentari: 0
TRENING

U NOVU 2021. bez stomaka: Igor predlaže tri LAKE vežbe za STOMAK

Za mnoge vreme pandemije i zima znače samo više sedenja i fizičke neaktivnosti. Zato i ne čudi što se kilogrami lako "lepe", naročito oko struka i stomaka.

1606837392_Depositphotos_146162835_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Kada se to dogodi i omiljena garderoba postane tesna, može prilično da demorališe. Stoga, oduprite se obilnoj trpezi i vežbajte, jer to je jedini način da ostanete u dobroj formi.

Pročitajte još: Da li ste znali koja je idealna PAUZA između obroka i treninga?

Vežbe za zatezanje mišića struka i stomaka trebalo bi raditi svakodnevno, a bolji efekat može da se postigne i ukoliko svakodnevno napravite bar 10.000 koraka.

Napravite dnevno, bar, 10.000 koraka...

Koje su vežbe najbolje za jačanje muskulature trbuha i struka savetuje nas Igor Kovačević, trener.

Prednji izdržaj
Oslonite se na podlaktice i na prste stopala. Celo telo je opruženo i stegnuti su mišići nogu, zadnjice i stomaka. Vodite računa da donji deo leđa "ne propadne" ispod ramena. Zadržite poziciju 30 sekundi, a svaki sledeći trening povećavajte za po 10 sekundi.

Dijagonale

Ležeći na leđima, noge podignite pod uglom od 90 stepeni u odnosu na trup, kolena blago savijte, ruke raširite u stranu. Podižući samo ramena sa poda, levom rukom idite ka desnom stopalu. Zatim se vratite u početni položaj, pa onda druga strana. Uradite četiri serije po 20 ponavljanja, dakle leva i desna strana po 10.

Pročitajte još: PRKOSITE ZIMI: Kako da vežbate po mraku

Polusklopke

Ležeći na leđima, ruke stavite iza glave, noge opružite i spustite na pod. Jedna noga se podiže pod uglom od 90 stepeni u odnosi na trup i podižu se ramena i lopatice, ali tako da donji deo leđa ostane u kontaktu sa podlogom. Snažno stegnite stomak, izbacujte vazduh dve do tri sekunde u tom zgrčenom položaju, pa se vratite u početni položaj. Zatim to isto uradite drugom nogom. Uradite četiri serije po 20 ponavljanja, 10 po nozi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas