· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

ČUDOTVORNI nar: Recept za lečenje čira na želucu

Problem čira na želucu i izbacivanje bakterija iz creva uspešno se leči odvarkom od kore nara

1610465368_apple-5846664_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Komplikovanija oboljenja, kakva su čir na želucu i na tankom crevu, zapaljenje debelog creva, bakterije u crevima, proces lečenja korom nara traje duži vremenski period, odnosno sedam dana.

Pročitajte još: Miteseri, akne i ostala ZLA na licu: Tri ZAKONA koja moraju tinejdžeri da poštuju

Odvarak sa napitkom se konzumira tako što se, nakon što odstoji 30 minuta, odvarak pije nekoliko puta dnevno. U toku dana potrebno je popiti polovinu, oko 100 mililitara odvarka u četiri navrata, približno jednakim proporcijama i u jednakom vremenskom periodu.  Konzumiranje se započinje ujutru na prazan stomak, dok je poslednja četvrta doza neposredno pred spavanje. 

Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?

Odvarak ne treba piti svaki dan, već svaki drugi. To je dovoljno za kompletno izlečenje. Ukoliko želite da nastavite sa tretmanom, kako biste bili sigurni da je čir uklonjen,  to možete učiniti posle napravljene pauze od sedam dana posle prvog tretmana lečenja.

Priprema odvarka

Priprema odvarka od suvih kora nara priprema se tako što se u prethodno zagrejanu, toplu šoljicu sipa 10 grama osušene kore nara i prelije sa 200 mililitara proključale vode. Potom se šoljica poklopi i ostavi da odstoji oko pola sata. Nakon toga, napitak sa odvarkom se može konzumirati čime je lečenje problema započeto. Odvarak se ne baca, nego se konzumira zajendo sa napitkom.

Pročitajte još: Sibirski žen-šen: NETOKSIČNA biljka koja leči ONKOLOŠKA OBOLJENJA

U procesu lečenja, odvarak se ne cedi. Tokom lečenja nikako se ne sme konzumirati alkohol, dok sa druge strane odnos vode i suvih kora nara mora biti prema propisanoj recepturi. Ukoliko odnos suvih kora nara i kipuće vode nije prema recepturi, mogu se javiti neželjeni efekti, poput vrtoglavice ili mučnine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.