Oglas
· · Komentari: 0

Značenje NARA prema FENG SHUI-ju: Evo zbog čega bi trebalo da se nađe u našoj korpi sa voćem

Kada čujete reči „feng šui“, voće možda nije prva stvar koja vam pada na pamet. Međutim, praktičari feng šuija često unose simbole prirode, uključujući biljke i voće, u dom kako bi pozvali dublju vezu sa prirodom i prirodnim ciklusima.

1698577117_shutterstock_228369412-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

"Feng šui“ se zapravo prevodi kao „vetar“ i „voda“, što ukazuje na to koliko su ovi prirodni elementi vitalni za naš opstanak.

Nar je posebno povoljan feng šui simbol zbog svoje boje i mnogih semenki. Često se nalazi u azijskim i kineskim umetničkim motivima, ponekad uz druge značajne simbole iz sveta prirode.

Simbolika i značenje nara u feng šuiju

Nar je crveno voće u obliku globusa, i ako ste ikada otvorili nar, znaćete da su preplavljeni stotinama semenki nalik na dragulje. Ove semenke daju naru značenje plodnosti i sreće.

Voće takođe stvara ciklus života i ponovnog rađanja, držeći seme koje kasnije može doneti više ploda. Boja nara, obično jarkocrvena, povezana je sa energijom vatre. Element vatre je povezan sa inspiracijom i prepoznavanjem, i to je boja oblasti slave u feng šui-ju, piše The Spruce.

Ovo se povezuje sa idejom stvaranja prosperitetnih i uspešnih projekata. Crvena je takođe najpovoljnija boja u feng šuiju jer je boja vitalnosti. Samo posmatrajući boju ploda i semenki nara, možemo osetiti tu vitalnost.

Nar je takođe bogat korisnim hranljivim materijama.

Kako koristiti nar u domu?

Ako vam se simbolika nara čini posebno značajnim, možda biste želeli da unesete ovo voće u svoj dom. 

Inspirišite prosperitet i ideje

Ako želite da inspirišete prosperitet i ideje, nar vam prema Feng Shui-ju može pomoći da kultivišete energiju elementa vatre kako biste to podržali. Kuhinja je odlično mesto za dodavanje nara, pošto je kuhinja povezana sa bogatstvom u feng šuiju. Takođe možete postaviti ovaj simbol u svoju kućnu kancelariju ili radni prostor, ako želite da pozovete više izobilja i inspiracije u svojoj karijeri ili poslu.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas