Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Svi ih imamo kod kuće: Snizite krvi pritisak uz pomoć DVE SUPER ZDRAVE namirnice

Napravite prirodan lek za snižavanje krvnog pritiska.

1633678301_cinnamon-3220988_1920.jpg
foto: Piksabej
Oglas

Visok pritisak može biti prouzrokovan  lošim navikama kao što su pušenje ili alkohol, aili pak stresom, nedostatkom sna, kao i gojaznošću.

Osobe sa visokim krvnim pritiskom trebalo bi da smanje unos slanih i masnih jela, ali da povećaju fizičku aktivnost.

Pročitajte još: Navika koja je ipak loša po ZDRAVLJE: Zbog čega nije dobro TUŠIRATI se pred SPAVANJE?

Takođe, pored promene načina života i redukovane ishrane, trebalo bi uvesti i dva izuzetno zdrava sastojka u svakodnevni jelovnik, a to su beli luk i cimet.

Beli luk i cimet smanjuju visok krvni pritisak.

Beli luk

Oduvek se pričalo o tome koliko je beli luk zdrav. On je jedan od najjačih prirodnih antibiotika, moćan saveznik za jačanje imuniteta, a pomaže i kod raznih upalnih procesa.

Pored svega toga, beli luk može i da snizi visok krvni pritisak. Potrebno je samo da zgnječite tri čena belog luka i pojedete ga samog ili sa malo hleba.

Cimet

Nekoliko naučnih studija dokazalo je da ovaj začin smanjuje krvni pritisak, pa se preporučuje da ako imate ovaj zdravstveni problem, uvedete pola kašice na dan u svoj jelovnik, odnosno da sa pola kašičice cimeta začinite jelo koje ćete tog dana jesti. 

Ukoliko pak želite brzo da spustite visok pritisak, popijte čašu vode u kojoj ste prethodno razmutili pola kašičice ovog začina u prahu.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas