Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Šaka indijskog oraha obezbediće vam OSMEH na licu, ali donosi jednu POSLEDICU

Ne postoji idealna doza indijskog oraha koju treba pojesti svakog dana, ali ga obavezno uvrstite u ishranu jer je bogat cinkom, kalijumom, gvožđem, kalcikumom, fosforom, vitaminom B...

1611403123_Depositphotos_30667995_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Sto grama inndijskog oraha ima 523 kalorija. Međutim, ne morate pojesti toliko, dovoljna je samo jedna šaka i ceo dan ćete biti odlično raspoloženi.

Pročitajte još: Crni luk ZLATA vredi! Rešava visok KRVNI PRITISAK i bori se protiv GLAVNOG UZROKA RAKA

Indijski orah sadrži veoma važnu aminokiselinu triptofan koja je zadužena za regulaciju raspoloženja i poboljšnja kvaliteta sna. Ukoliko konzumirate redovno indijski orah osećaćete se rasterećeni od stresa, bez anksioznosti i depresije. Dve šake oraha sadrže istu količinu ove aminokiseline kao i većina antidepresiva, samo bez neželjenih dejstava koja ih prate.

Pročitajte još: LIMUN, LUK I ORASI: Tri kućna leka protiv alergija

Osim navedenog, indijski orah povoljno deluje i na zdravlje kardiovaskularnog sistema, mišića i kostiju. Takođe, indisjki orah važii za uspešan afrodizijak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas