Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

Teška noć? Uklonite PODOČNJAKE oblogama za umorne oči

Biljne maske od ružine vodice i lekovitog bilja su dobre i za alergije i crvenilo.

1608799896_Depositphotos_197958256_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Neprospavana noć ostavlja posledice na izgled, iako podočnjaci mogu lako da se uklone.

Pročitajte još: Imaju više GVOŽĐA od mesa, a jeftiniji su!

Probajte sa biljnim oblozima od začinskih biljaka koji će vam odmoriti oči i ukloniti podočnjake. Ukoliko vam oblozi prijaju ponovite ih i ako dobijete alergiju ili vam pocrvene oči.

Nekada su se na oči stavljali kuvani listovi
Obloga od ružine vodice
30 g latica domaće crvene ruže prelijte sa pola litra ključale vode, poklopite i posle desetak minuta procedite. Natopite tupfere i držite 15 minuta na umornim očima.

Začinske biljke se tradicionalno koriste za pravljenje obloga za oči kod alergija, nadražaja, umornih očiju, virusnih i bakterijskih upala. Ranije su kuvani listovi biljaka i stavljani na oči, a danas koristimo sterilne gaze u istu svrhu.

Žalfija, kamilica i lavanda su najbolji izbor.

Najpoznatije aromatične biljke za spremanje obloga za oči su žalfija, rimska i nemačka kamilica, mirta i lavanda.

Obloga od nevena za otečene podočnjke

Kod otečenih i tamnih podočnjaka koriste se obloge od nevena. Skuvajte 100 ml vode i prelijte preko jedne kašičice cvetova nevena. Posle 10 minuta procedite.

Pročitajte još: Probajte ČAROBNI PRAH koji je deset puta bolji od zelenog čaja

Pripazite da obloge natopite sa mlakim a nikako vrelim čajem. Lezite i natopljene gaze držite na podočnjacima 15 minuta. Taj proces možete ponoviti do dva puta dnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas