Oglas
· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Dobra za zdravlje, još bolja za mršavljenje: Evo zašto BIBERNU VODICU nazivaju zlatnim napitkom

Biberna vodica je drevni istočnjački recept koji su u Rusiji široko upotrebljava za skidanje kilograma

1618499202_Depositphotos_209960958_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Alternativna medicina i preparate za mršavljenje zasniva na biljnoj bazi, čime naše organizam osim viška masti i kilograma ne gubi vitamine, ne slabi imunitet, ne gubi energiju već od toga ima i brojne dobrobiti. Biberna voda je jedno od najpoznatijih napitaka, koji ubrzava metabolizam, ali istovremno i jača imunitet što je od presudne važnosti u vreme pandemije korona virusa.

Biberna voda je jedno od najboljih pića koje možete konzumirati bez nekih nus pojava i ograničenja, ako želite da izgubite kilograme i ubrzate metabolizam

Ovaj tradicionalni napitak koristi se već stotinama godina u nazad, a potiče iz drevne Indije odakle se vrtoglavo širio širom istočnjačkih zemalja. Danas je u širokoj upotrebi u Rusiji i upravo on je tajna dobrog izgleda Ruskinja, koje pre svega drže do svog zdravlja.

Pročitajte još: POST je zdrav, jer regeneriše ćelije, snižavaju pritisak i čine još jednu fantastičnu uslugu organizmu

Biberna voda je jedno od najboljih pića koje možete konzumirati bez nekih nus pojava i ograničenja, ako želite da izgubite kilograme i ubrzate metabolizam.  Prema posljednjim istraživanjima, paprena voda se pokazala kao vrlo moćno sredstvo za razgradnju masnih naslaga. Osim što pomaže kod mršavljenja pomaže u izgradnji jakog imuniteta, a takođe leči i bolesti poput dijabetesa. 

Recept za bibernu vodicu
U posudu sipajte 500 mililitara hladne vode i dodajte dve kašičice bibera u prahu. Pustite vodu sa biberom da proključa na srednje jakoj temperaturi i tada dodajte malo soli.Procedite vodu i konzumirajte dok je još topao napitak. 

Pročitajte još: LEKOVITI brazilski orah: Povoljno utiče na rad ŠTITNE ŽLEZDE, ali zašto se konzumiraju samo dva komada dnevno?!

Kako je ovo piće začinjeno na prirodan način, telo će sagoreti značajan broj kalorija u vrlo kratkom roku. Naime, njegova spoljašnjost sadrži snažne hranljive materije koje eliminišu masne ćelije. I ne samo to, biber može da podstakne znojenje kao i mokrenje, a na taj način se izbacuju toksini iz tela.

Znojenjem nestaju toksini, eliminiše se višak vode iz tela i čiste se pore od stranih tela. Kada govorimo o mokrenju, dolazi do eliminisanja mokraćne kiseline odnosno uree, viška vode i masti. 

Pored mršavljenja, biber istovremeno može da pomogne u lečenju prehlade, bolesti zuba, može da ima pozitivno dejstvo na probavu, dobar je u borbi protiv respiratornih problema, a pomaže i kod mršavljenja. U zrnima crnog bibera se nalaze esencijalna ulja, među kojima je piperin zbog kojeg biber i ima tako specifičan ukus, a pored toga u biberu ima i minerala, a neki od njih su kalijum, gvožđe, mangan, kalcijum, magnezijum.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Biberna voda preporučuje se i kada ste umorni i osećate da vam nedostaje energije, jedna čaša ove vode će pomoći organizmu da povrati izgubljenu energiju. Ovaj napitak takođe, sprečava zatvor i poboljšava rad digestivnog trakta. Za prevenciju ovog problema potrebno je konzumirati bibernu vodicu dva puta u toku dana.

Lekovitost potvrdile naučne studije

U studiji Univerziteta Sri Venkateswara, pokazano je da sastojak crnog bibera- piperonal, uklanja štetne efekte ishrane bogate mastima. Naime, šest nedelja, praćene su dve grupe pacova, a dok je jedna grupa jela masnu hranu, bez dodataka crnog bibera, druga je konzumirala hranu bogatu mastima, ali sa suplementima ovog začina. Uz samu telesnu težinu, praćena je i količina masnih naslaga u organizmu, kao i količina šećera u krvi.

Pročitajte još: Revolucionalno otkriće ruskih naučnika: Heljda je super-fud, a osim što usporava starenje ima i nevervatne moći!

Pokazano je da je kod pacova koji su dobijali suplemente bibera, došlo do gubljenja viška kilograma, a studija sugeriše da ovaj začin utiče na gene povezane sa gojaznošću. Druga studija pokazala je da piperonal reguliše te gene, što dovodi do gubitka kilograma.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas