Oglas
· · Komentari: 0
promo

ZELJONKA ORGINAL SSSR – Konačno i u Srbiji!

ZELJONKA – NAJEFIKASNIJI RUSKI I SOVJETSKI PREPARAT ZA RANE I OGREBOTINE NA SVETU – dostupan je i na tržištu Republike Srbije

1663578474_Untitled-3.jpg
Foto: Promo
Oglas

Takozvana „briljantna zelena“ fantastičan je antiseptik, tečnost koju Rusi koriste od rođenja! Naći ćete je u svakoj ruskoj kući, njome se premazuju posekotine, ogrebotine i boginje, ležećim pacijentima tretiraju se dekubiti, ogrebotine od građevinskih ili poljoprivrednih radova brzo se saniraju, a sveži ožiljci nestaju kao rukom odneseni.

Rusi i Belorusi nam se već decenijama čude: “Kako možete u Srbiji da živite bez zeljonke?“. A mi se njima iščuđavamo zašto su im deca onako zanimljivo iscrtana zelenom bojom nakon boginja, ogrebotina i posekotina. Srećom, ovaj preparat se odskoro može naći i u našim apotekama, specijalizovanim ruskim apotekama i specijalnim radnjama zdrave hrane.

​ZELENE RUKE HIRURGA

Rusi su navikli da svaku posekotinu i ranu obrade zeljonkom – intenzivnom zelenom tečnošću u staklenim bočicama, koja se prodaje u apotekama. Naročito je koriste za saniranje dečjih povreda jer ih ne peče. U Rusiji je ima svaka kuća, to je deo njihove tradicije, nešto poput zaštitnog znaka ruske narodne medicine.

Zeljonka je, pre svega, antiseptik blagog dejstva koji se već više stotina godina primenjuje za dezinfekciju raznih površinskih povreda i rana. Pokazala se kao veoma efikasna i u borbi s raznim bakterijskim infekcijama kože, ne isušuje kožu nego stimuliše procese njene regeneracije, kao i regeneracije potkožnog tkiva. Veoma je korisno sredstvo za prvu pomoć, njome možete slobodno, bez bojazni od štetnih posledica, obraditi postoperativne i posttraumatske ožiljke. Kao dopunska terapija može se koristiti prilikom saniranja gnojnih upalnih procesa na koži (čirevi, prištevi), a veoma dobre rezultate daje i u rešavanju problema lokalnih stafilokoknih infekcija.

Interesantno je to da su svojevremeno ruski i beloruski hirurzi pre svake intervencije dezinfikovali ruke ovim sredstvom – šake su im bile potpuno zelene.

​ZAŠTO BRILJANTNA ZELENA

Sama zeljonka nastaje od suvih, sitnih kamenčića (skoro kao prah), zlatastozelene boje. Latinski naziv joj je Viridis nitentis, odnosno “zeleni blesak”. Međutim, prevodeći naziv na francuski jezik, jedan prevodilac je po analogiji reč blesak preveo rečju brillant i od tada se svuda u svetu, i u Sovjetskom Savezu, Rusiji, prevodi kao “briljantna zelena”, a takav naziv ostao je i danas. Prah se dobro rastvara u vodi i organskim rastvaračima. U ruskoj medicini isključivo se koristi rastvor zeljonke u etil alkoholu, i to: 1-2 grama sintetičkog preparata, a ostatak do 100 ml je etil alkohol koncentracije 57–60%.

​UBIJA BAKTERIJE

Ova tečnost, pre svega, ima antibakterijsko dejstvo, ali dugotrajnom primenom je otkriveno da deluje i na gljivice, a naročito se preporučuje u slučaju atipičnih dermatitisa i ekcema. Istovremeno, zeljonka je toliko blaga da ne povređuje tkivo (ne izaziva opekotine), iako vrlo lako može da ga oboji. Trebalo bi istaći da preparat deluje dosta brzo – samo nekoliko minuta nakon premazivanja povrede ili prskanja prskalicom željenog mesta.

​APSOLUTNO BEZBEDNA

Zeljonka je toliko bezopasna da je ruske babice koriste čak i za tretiranje pupčanika kod tek rođenih beba. Malo starijoj deci zeljonkom mažu razne povrede, mesta ujeda insekata, a naročito je stavljaju na mehuriće malih boginja, pošto smanjuje svrab i pucanje mehurića. Koristi se i kao izuzetno efikasno sredstvo u borbi sa dekubitisom kod ležećih pacijenata i starijih lica.U svakom slučaju preparat se pažljivo, štapićem za uši ili prskalicom sa rukavicama na ruci nanosi na željeno mesto. Takođe je delotvorna prilikom herpesa simpleksa. Zeljonka nikako ne sme da se upotrebljava oralno. Upravo zbog toga i preporučuje se da se bočica otvorene zeljonke drži van domašaja dece.

​DIREKTNO NA RANU

Rastvor zeljonke, za razliku od mnogih antiseptika, nanosi se direktno na ranu. Prilikom upotrebe treba zahvatiti i mali deo kože oko rane. Možete je nanositi štapićem za uši ili sprejom. Uvek treba imati na umu da se ne upotrebljava enormna količina zeljonke – dovoljno je jednom dnevno premazati ranicu (recimo, oderotine na kolenima), budući da ima dugotrajno dejstvo. Ukoliko je rana previjena i duboka, obrada zeljonkom vrši se svaki put kad se rana previja. Ne treba zaboraviti da se ovo sredstvo ne praktikuje kad rana krvari, a period njegove primene ne sme biti duži od sedam dana.

Foto: Promo

​OMILJENA DOKTORIMA

Zašto se zeljonka ne koristi nigde sem u Rusiji ,Belorusiji i ѕemljama bivšeg SSSR a?Misteriju je razrešio dekan Farmaceutskog fakulteta Državnog univerziteta u Moskvi prof. dr Ivan Kozlov: ”U zapadnoj medicini koriste se isključivo preparati koji zadovoljavaju njihove standarde i prolaze skupa ispitivanja. Prema mišljenju ruskih doktora, kojima je zeljonka omiljeno sredstvo, to se ne radi za preparat koji se primenjuje već više od sto godina i nije pokazao nikakve štetne efekte. Ona pomaže nama i našoj deci. Možda se u evropskim državama i Americi ovaj preparat ne primenjuje zbog toga što su pacijenti intezivno obojeni u zeleno neko vreme, a na Zapadu je spoljni izgled veoma bitan. Što se nas tiče, zeljonka je bila i ostala odlično antiseptičko sredstvo i odavno je u mnogim zemljama na spisku apsolutno bezbednih farmaceutski dozvoljenih preparata.”

VAŽNO:

Zeljonka se koristi samo lokalno i spolja. Da bi izbegli farbanje ruku koristite najobičnije hiruške rukavice. Ako se pak umažete zeljonkom – boja će proći za dva-tri dana.

Zeljonka i Crvena Armija

Orginalna SSSR Zeljonka je broilijantni zeleni preparat koji daje izuzetne rezultate kod posekotina, ogrebotina, dekubita, ožiljaka od boginja. Takođe se mora istaći da je Zeljonka bila obavezan preparat koji su vojnici velike Crvene Armije koristili u situacija lakših povreda (saniranja posekotina, ogrebotina, blažih kožnih infekcija. Sovjetska Zeljonka je zbog svoje efikasnosti i izuzetne učinkovitosti dobila popularni vojnički slogan “Zeljka Naša Zeljka”

 

NETO MASA 30ml

CENA 1.490,00din

Proizvodi čuvena fabrika ZAVOD Belmed preparati, Republika Belorusija, Minsk

Uvoznik Terazije Sevojno doo

tel. 031 534 210

tel. 031 534 207

mob. 060 714 10 14

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas