Oglas
· · Komentari: 0
NARODNA MEDICINA

Neverovatna MOĆ u lečenju ŽENSKIH bolesti: Od ove biljke napravite čaj za OZRAČENE, ranice na materici i KANDIDU

Izreka kaže da leči sve, ako ga lepo zamoliš!

1618386689_caj.JPG
Foto: Printscreen Youtube/ Serbian Adventures
Oglas

U narodnoj medicini cerova kora potopljena u vinu koristi se kao lek mnogih bolesti. Za razliku od drugih vrsta hrasta, ima ispucalu koru, pa se u narodu odomaćio i izraz "ruke ispucale ko cerova kora".

Upotrebi cera u tradicionalnoj medicini je ogromna.

Čak jedna vrsta ose na cerovim granama pravi leglo koje vremenom poprima oblik šišarki i koristi se za lečenje ženskih bolesti, za zaustavljanje krvarenja kod odliva:

- prvo se stucaju u prah, pa se jedna kašičica stavi u 2dl hladne vode i zagreva do vrenja, kuva još 3 minuta, a potom ostavi pola sata, procedi i pije po malo, dva puta dnevno.

Žir cera koristio se često i u ishrani, posebno tokom teških ratnih godina.Pravilo se i brašno i ukusan hleb. Pošto kora cera sadrži gorke materije, peče se na 150 stepeni dok ne otpadne, ili se prokuva u dve vode.

Listovi se takođe mogu koristiti u ishrani, a od njih se pravi izuzetno  ukusan i zdrav čaj za čišćenje organizma, posebno za one koji su bili izloženi radijaciji, a listovi su dobri za metabolizam.

Na dnu stabla cerovog drveta vremenom nastaje oštećenje, rupa u kojoj se sakuplja kišnica, koja se u narodnoj medicini koristi kod svih vrsta ekcema i negu kože.

Tekućina uzeta iz isečenog cerakoristi se za pravljenje dnevnih krema za negu lica i ispucalih peta.

Žensko ispiranje - kod ranica na grliću materice i cicti na jajniku

  • 25 g cerove kore
  • 25 g rastavića
  • 25 g žalfije
  • 25 g orahovog lista

U litar ipo ključale vode staviti 2 pune kašike čajne mešavine, pustiti da vri 5 minuta i ostaviti 30, pa procediti i koristiti preventivno za ispiranje jedanput mesečno.

​Napomena: 
Cerovu i hrastovu koru NE treba dodavati čajnim mešavinama za decu mlađu od 10 godina, a za svaki zdravstveni problem prvo se obratiti lekaru.

Čaj za ozračene

  • 25 g cerove kore
  • 15 g lista koprive
  • 15 g izopa (miloduha)
  • 15 g rastavića
  • 15 g zmijine trave (sikavica, padelj)
  • 15 g breze

U 600 g ključale vode staviti 1 kašiku mešavine i pustiti da vri 10-ak sekundi, opet skloniti sa vatre i staviti 30 minuta, pa procediti i piti 3 puta dnevno po jednu šolju.

Čaj protiv kandide

  • 25 g cerove kore
  • 25 g orahovog lista
  • 25 g majčine dušice
  • 25 g bosiljka

U 600 g ključale vode staviti 1 kašiku mešavine i pustiti da vri 10-ak minuta, skloniti sa vatre i ostaviti još pola sata, pa procediti i piti po jednu šolju 3 puta dnevno.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas