Oglas
· · Komentari: 0
ALTERNATIVNA MEDICINA

Čudesna kafa od ŽIRA: Spasite svoju štitnu žlezdu tradicionalnim narodnim receptom

Možda niste znali, ali žir ima višestruka lekovita svojstva...

1633860028_Depositphotos_14076436_S.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Malo je poznato da žir, plod koji tokom oktobra možemo naći u gotovo svakoj listopadoj šumi ili u parkovima, ima izrazita lekovita svojstva koja su odlična kod najčešće bolesti savremene žene, štitne žlezde.

Pročitajte još: Kada se završava retrogradni Merkur? Čuvajte se TRI datuma u oktobru, a onda sledi USPEH

Od žira možete da napravite napitak sličan kafi, koji ima lekovito dejstvo na štitnu žlezdu. Treba da napravite zalihu mlevenog žira i kuvate po jednu kašičicu, jednom dnevno za regulisanje rada štitne žlezde.

Zreli žir se oguli i samelje u blenderu. Pre pripreme prvo propržite kašičicu mlevenog žira, možete u istoj džezvi u kojoj ćete skuvati kafu, a zatim prelijte vrelom vodom, oko 100 mililitara i kuvajte 10 minuta.

Pročitajte još: Mesečni horoskop do 22. oktobra: Vagu LAŽU, Bik je okružen NEVEROM, a jedna znak deobija ŠANSU ŽIVOTA

Jedina razlika u odnosu na pravu kafu jeste što ovaj napitak treba da procedite. Možete dodati šećera i mleka. Inače, kafa od žira poboljšava krvnu sliku, odnosno leči anemiju. Smanjuje kostobolju i bol u zglobovima, naročito kod žena nakon četrdesete godine života i kod žena sa menstrualnim problemima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas