· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Provereni RUSKI RECEPT: Melem koji briše upalu jajnika

Otkrivamo vam tradicionalni recept, koji je pomogao ženama kod upalnih procesa na ženski reproduktivnim organima

1611610576_Depositphotos_31085353_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Upalni procesi donose bolove, ali i dugotrajne posledice ukoliko se upala na leči na vreme i na pravi način. Ovaj melem koristio se još u Carskoj Rusiji, a njegova lekovitost počiva na prirodnom pčelinjem vosku.  Melem se pravi veoma lako, u kućnim uslovima i može dugo da stoji, pa ga većina domova u Rusiji i dan danas poseduje među lekovima.

Pročitajte još: Vreme je za nove odluke: GODINU ZAPOČNITE VEŽBAMA sa trenerom Marijom (VIDEO)

Pčelinji visak predstavlja složenu mešavinu koja sadrži preko 300 materija. Poseduje antimikrobno i regenerativno dejstvo, pa je idealan za pravljanje obloga za zarastanje rana.

Upala srednjeg uha
Komadić vate, umočen u ovaj melem, stavite u uvo. Po potrebi menjajte, a možete i da mažete mast direktno u uvo. Melem izvlači sav gnoj. Može se primenjivati kod svake upale uha, ne mora biti gnojna.

Prirodni vosak ima sposobnost da pri zagrevanju prima veliku količinu toplote, pa pri stavljanju na bolesno mesto postiže poboljšanje cirkulacije krvi u tretiranoj zoni i doprinosi boljoj ishrani oštećenog tkiva. Osim toga, vosak ima protivupalni efekat i poseduje antibiotičko dejstvo. Poznato je i njegovo regenerativno dejstvo u odnosu na oštećene ćelije i tkiva u tretiranoj oblasti, dalje omekšava kožu, koja postaju meka i glatka, uklanja bore zbog toga je zauzeo važno mesto u kozmetici.

Priprema melema

Pročitajte još: Da li imate kukuruzno brašno? Nećete verovati šta možete njime da OČISTITE

Za pravljenje melema potrebno je da skuvate jedno jaje, pa potom da izvadite žumance i dobro ga izgnječite. Sa strane, u šerpicu sipajte 400 mililitara hladno ceđeno maslinovo ulje i u njega dodajte 60 grama čistog pčelinjeg voska. Ulje će početi da pucketa, a ako počne da peni sklonite ga sa vatre na kratko i nastavite tako dok ne umešate celo žumance, koje ste prethodno dodali u smenu.

Pročitajte još: Vreme je za nove odluke: GODINU ZAPOČNITE VEŽBAMA sa trenerom Marijom (VIDEO)

Nakon toga, procedite kroz cediljku i sipajte u teglu. Pre nego što se stegne promešajte nekoliko puta da vosak ne bi pao na dno.

Prilikom primene, ako melem budete koristili za obloge, potrebno je da ga prethodno ugrejete na vodenoj pari na oko 40 stepeni. 

Melem leči upale i ciste na jajnicima i mastitis

U vaginu se stavljaju tamponi sa ovim melemom ujutru i uveče. Posle desetak dana ciste bi trebalo da nestane. Za upalne procese je potrebno duže vremena. 

Opekotine i čirevi
Kod ovih tegoba, potrebno je da se melem nanese na obolelo mesto. Potom umotajte povređeno mesto sa slojem melema na njemu i ostavite preko noci. Možete ga naneti samo komadicem vate, natopljenim u melem, ako rane nisu velike. Kod spoljne upotrebe mažite melem uveče i ostavite preko noci, a ako stavljate obloge za bolesne zglobove, umotajte ih maramom ili zavojem.

Pročitajte još: Prelaskom na ŽENSKE CIGARETE nećete prestati sa PUŠENJEM, samo će se desiti OVO

Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta koju ste prethodno umočili u melem. Preko salvete stvaite prijanjajuću foliju ili najlonsku kesu. Po mogućstvu, menjajte oblog na svaka 2 sata.

Pročitajte još: Niste zadovoljni kilažom i malo se krećete? Saveti za početak gubljenja kilograma

Melem leči hemoroide

Od čiste, dezinfikovane gaze napravi se mali tampon, koji se ceo umoči u melem i potom se stavlja u analni otvor preko noći. Postupak se ponavalja najmanje osam do deset dana ili dok ne nođe do poboljšanja.

Za unutrašnju upotrebu budite sigurni da je vosak pravi, pčelinji i da je ulje maslinovo, samo ceđeno na hladno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.