Oglas
· · Komentari: 0
ALTERNATIVNA MEDICINA

Tajna DUGOVEČNOSTI ruskog hirurga FEDORA UGLOVA: Pozitivne misli, fizički rad i 100 ČUČNJEVA

Ruski hirurg Fedor G. Uglov je svoj sistem za očuvanje zdravog organizma isprobao na sebi i dočekao 104. rođendan.

1604443017_fedor.png
Foto: InstagramScreenshot/ domashniye_sekreti
Oglas

Sistem svakodnevnih aktivnosti, koji održavaju energičnost i aktivnost organizma, podrazumevaju odricanje alkohola, umerena ishrana i 100 čučnjeva svakog dana. Ovo je tajna dugovečnosti ruskog hirurga Fedora G. Uglova, koji je svoj sistem za očuvanje zdravog organizma isprobao na sebi i dočekao 104. rođendan.

Pročitajte još: Evo kako brze dijete UTIČU na organizam

Profesor, doktor nauka i pisac Fedor G. Uglov bio je jedan je od najstarijih praktikujućih hirurga, koji je do same smrti redovno operisao, sekao drva, čistio sneg, obavljao kućne poslove i redovno se bavio izradom drvenarije u svojoj stolarskoj radionici.

Na uveravanja da mala čaša dobrog pića neće naneti nikakvu štetu organizmu, odgovarao je da ne oseća potrebu za alkoholom. 

Pročitajte još: SPAVATE i MRŠAVITE? Moguće je, ako primenite ovih 5 saveta

Kako je preživeo nekoliko zaraznih bolesti u ranoj mladosti, tokom života bio je uporan da svoj život ispuni zdravim životnim naikama, ali i prirodnim lečenjem.

KO JE FEDOR G. UGLOV 
Fedor G. Uglov bio je ruski hirurg, pisac i čuveni doktor nauka. Njegovo ime se može naći u Ginisovoj knjizi rekorda gde mu je pripalo mesto jednog od najstarijih praktikujućih hirurga. Svoj 100. rođendan dočekao je izvršavajući još jednu operaciju.Kao dete, ovaj hirurg preživeo je niz ozbiljnih zaraznih bolesti, koje su u tim vremenima bile čest uzrok smrti. Zaražen je tifusnom groznicom i tifusom, patio je od upale pluća, teške upale srednjeg uha. Zatim je preživio blokadu u Lenjingradu.

Tokom godina neumornih potraga za lekom za dugovečnost definiaao je sistem dugog života koji je omogućio Uglovu da živi 104 godine, zadržavajući energičnost, aktivnost i mušku snagu.

Pročitajte još: Trčite! Ovaj vid rekreacije VRAĆA MENTALNU SNAGU

Zaboravite na alkohol

Uglov nije konzumirao alkoholna pica. Osim toka, nikada nije ni koristio medicinske lekove koji su u sastavu imali alkohol. Na uveravanja da mala čaša dobrog pića neće naneti nikakvu štetu organizmu, odgovarao je da ne oseća potrebu za alkoholom. 

Pročitajte još: Kako da vaš PODBRADAK nestane: Ove jednostavne VEŽBE će vam pomoći

Takođe, hirurg je bio vrlo odgovorna osoba i shvatio je da je njegova dužnost da bude uvek spreman jer u svakom trenutku može biti pozvan na ozbiljnu operaciju, pri kojoj mora biti apsolutno trezan kako bi bio uspešan.

Ishrana mora biti umerena

Pročitajte još: Ovih 10 RAZLOGA probudiće vam ŽELJU ZA ŠETANJEM već danas

Ovaj istaknuti ruski hirurg imao je veliki porodicu, pa je hrane uvek mnjakalo Tako je još u ranom detinjstvu naučio da treba da jede sa blagim osećajem gladi, što odgovara fiziološkim zakonima. Ovog pravila se pridržavao tokom celog svog života. Osim toga, Uglov nije sledio stroge dijete, poput većine stogodišnjaka. Jeo je sve, ali malo po malo i to samo u malim porcijama.

Čučnjevi omogućavaju pranje svih organa i zglobova tečnošću tkiva, što doprinosi održavanju zdravlja zglobova i poboljšanju ishrane svih organa i kompletnog sistema donjeg dela tela.

Svakog dana 100 čučnjeva

Pročitajte još: NIJE teretana: Najefikasnije se MRŠAVI ovim aktivnostima

Sve do svoje smrti hirurg je izvodio čučnjeve, koje mnogi smatraju glavnim vežbama za zdravlje donjeg dela ljudskog tela, nogu i zadnjice.

Ipak, ovaj ruski hirurg tvrdio je da čučnjevi omogućavaju pranje svih organa i zglobova tečnošću tkiva, što doprinosi održavanju zdravlja zglobova i poboljšanju ishrane svih organa i kompletnog sistema donjeg dela tela.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas