Oglas
· · Komentari: 0

Ako smo žedni već smo dehidrirali? Da li je ovo istina ili mit - evo šta kažu stručnjaci

Da li pijete vodu samo kada ste žedni ili o tome razmišljate tokom celog dana

1717681250_shutterstock_2271138731.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Hidracija je važna jer naša tela najbolje funkcionišu sa adekvatnim balansom vode. Većina organa zahteva vodu u pravoj proporciji da pravilno funkcionisali, što znači da je vašim mišićima, srcu i bubrezima potrebna voda, a takođe je potrebno da telo bude adekvatno hidrirano da bi pravilno radilo. A šta je sa dehidratacijom?

Blaga dehidracija može dovesti do vrtoglavice, umora, crvenila kože, glavobolje i smanjene fizičke mogućnosti.

Pa da li ima istine u često ponovljenog frazi da ako smo žedni već smo dehidrirali?

- Ovo može biti zaista koristan podsetnik jer mnogi od nas nisu baš u skladu sa osećajem žeđi, pa kada shvatimo da smo žedni, naše telo zaista traži vodu - kaže dr Džindžer Hultin, prenosi Everyday Health.

Ali, to nije indikator koji odgovara svima.

- Svaka osoba treba da proceni da li je to zaista tačno za nju, jer postoji mnogo razloga zbog kojih osoba može biti žedna. Nije uvek 100 posto zbog dehidratacije. Na primer, nešto tako jednostavno kao što je začinjena hrana može vas učiniti žednijim od normalnog. Oštar porast žeđi takođe može biti znak zdravstvenog problema kao što je dijabetes. To može biti neželjeni efekat leka koji uzimate. Tako da bi u slučajevima stalne žeđi trebalo da porazgovarate sa svojim lekarom.

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas