Oglas
· · Komentari: 0

Čajevi koji će vam najefikasnije pomoći da očistite organizam od toksina: Ove biljne mešavine sjajni su saveznici u borbi protiv CELULITA

Pojedine biljke naročito su efikasne u eliminisanju toksina iz organizma i u borbi protiv "pomorandžine kore"

1651771619_drew-jemmett-qEcWgrTG578-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Narandžina kora ili celulit je stanje kože i epidermisa koji se manifestuje u vidu neravnina na koži, najčešće u oblasti zadnje lože (noge i zadnjica), a može se javiti i na drugim delovima tela.

Poznato je da simptomi celulita imaju direktne veze sa time kako se masno tkivo vezuje za dublje slojeve kože. Onda kada se masno tkivo gomila na jednom mestu, ono pravi izbočine na koži što se pokazuje kao nepravilnost u vidu izraženih rupica.

Kako se celulit razvija nije potpuno jasno, iako se veruje da je za njegovu pojavu krivo nekoliko faktora – pol, genetika i stil života.

Da biste redukovali problem sa celulitom, pokušajte sa ispijanjem čajeva koji su izuzetni u eliminaciji nagomilanih toksina, imaju diuretičko i laksativno dejstvo, otklanjaju višak vode iz tela i pospešuju izlučivanje nepotrebnih i nepoželjnih produkata metabolizma.

Pročitajte još: Vitamin D poznat je kao "vitamin sunca", a ova namirnica je njegov važan neživotinjski izvor

Naravno, i sa konzumiranjem ovih čajeva bilo bi dobro posavetovati se sa lekarom ukoliko imate zdravstvene probleme.

Čaj od kukuruzne svile

Ovaj čaj ima sjajna diuretička dejstva. Pored toga, blagotvorno deluje i na rad mokraćnih kanala i bešike. Za vidljive rezultate, preporučuje se ispijanje 3 šolje dnevno 10 dana. Nakon toga, potrebno je napraviti pauzu sa konzumiranjem ovog čaja.

Čaj od koprive

Ova biljka pozitivno deluje na problem sa alergijama, prehladom, gihtom, reumom, išijasom, bolesti jetre, žuči i slezene, kod loša probava, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu. Delotvorna je i kod bolesti dijabetesa, problema sa bubrežnim kamencom, upalama mokraćnih kanala, anemije, kožnih bolesti, povećanja prostate. Ubrzava metabolizam, jača imunitet, sprečava upale, zaustavlja krvarenje. Podstiče obnovu ćelija pa tako pomaže i kod obnove hrskavičnog tkiva.

Pročitajte još: Hrana koju treba da izbegavamo pre odlaska na spavanje

Foto: Pinterest

Za pripremu čaja za čišćenje krvi i celog organizma potrebno je zagrejati 200 mililitara vode do tačke ključanja. Provrelom vodom naliti nekoliko listova sveže koprive i ostaviti da odstoji u poklopljenoj keramičkoj šolji između 5 i 10 minuta.

Čaj od korena maslačka

Maslačak sadrži vitamin A koji je poznat i po svojim detoksikacionim efektima. Pored toga, visok broj antioksidanata u čaju od maslačka i nivoi beta-karotena pomažu u zaštiti jetre i čak mogu pomoći u akumulaciji masti u jetri.

Pored vitamina A, tu su i kalcijum, gvožđe, kalijum, vitamin K i B.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas