Oglas
· · Komentari: 0

Kako da MENOPAUZA ne bude neprijatno iskustvo? Rešite se simptoma na jednostavan način

Hormoni prilično vladaju našim ŽENSKIM svetom, zato mi žene imamo strahopoštovanje prema njima

1663237693_profimedia-0204970920.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Oni igraju ulogu u našem raspoloženju, ciklusu spavanja, nivoima energije, žudnji za hranom, fluktuacijama težine i našem reproduktivnom ciklusu-pomažu nam da zatrudnimo i održimo trudnoću.

Nivo naših hormona se menja iz dana u dan, iz meseca u mesec i kroz ceo životni vek, čak nije isti ni u toku jednog dana! Zbog toga i ne postoji savršeni nivo hormona u bilo kojoj fazi života. Ipak osluškujući svoje telo svesne smo da postoje normalni rasponi.

Ako govorimo o 40-tim godinama života, telo će nam u periodu perimenopauze dati signale, da ipak nešto treba da preduzmemo. Taj period može trajati i do 10 godina! Zašto ne bi smo i tih 10 godina živele kvalitetno i u odsustvu ili sa ublaženim simptomima kao što su: mentalna magla, nesanica, gojenje, depresija, GIT problemi, naleti vrućine, ubrzan rad srca, suvoća vagine. Naše telo nas samo upozorava da treba nešto da preduzmemo! Hoćemo li nešto uraditi po tom pitanju?

Prirodni preparat crvene deteline Osterofact E  donosi podršku i olakšava prolazak kroz buran period života žene, kakav je menopauza. Brini o sebi na prirodan i proveren način, a kompanija Pharmanova će brinuti o nama kroz ponudu visokokvalitetnih preparata namenjenih intimnom zdravlju žena.

Foto: promo

Prekinimo tišinu koja okružuje fazu života kroz koju prolazi ženska polovina čovečanstva! Menopauza, nova faza u životu žene.

Menopauza je proces, a ne samo tačka u vremenu. Prelazni period ne ukazuje na to da je telo bolesno ili da osoba postaje slaba. Iako nije bolest, hormonalne promene koje se javljaju mogu pokrenuti simptome.

Uobičajeni simptomi uključuju:

Napade vrućine: iznenadni osećaji vrućine u gornjem delu tela pogađa do 75% žena.

Teškoće sa spavanjem: noćno znojenje, promene raspoloženja i pojačano ,,lupanje srca” mogu otežati spavanje.

Suvoću vagine: iritacija, svrab, osećaj zatezanja. Kao rezultat ove promene, seksualni odnos može biti bolan.

Promene raspoloženja: promenljivi nivoi hormona mogu doprineti stresu, anksioznosti i depresiji.

Najzad, žena sebi može da dozvoli da bude svoj lični prioritet!

Čest problem žena i tokom reproduktivnog perioda, nakon intervencija, stresa… a pogotovo u period menopauze je suvoća vagine praćena peckanjem, svrabom i bolnim odnosom. Kombinacija mlečne i hijaluronske kiseline u obliku vaginaleta pomaže da se ovaj problem prevaziđe. Oestrofact HL je pravi izbor za nju.

Foto: promo

Oestrofact HL vaginalete su posebno namenjene za:

  • sprečavanje vaginalne suvoće usled starenja, niskog nivoa estrogena, hormonske terapije i upotrebe kontraceptivnih sredstava;
  • pomoć u procesima epitelizacije i zarastanja oštećene sluzokože nakon porođaja, ginekoloških ili hirurških intervencija, usled hemioterapije ili radioterapije, ili usled vaginitisa;
  • smanjenje nelagodnosti kod bolnog seksualnog odnosa;
  • održavanje odgovarajuće pH vrednosti vagine.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas