Oglas
· · Komentari: 0
MASAŽA

Masaža za SREĆU: Spušta krvni pritisak i održava snagu organizma

Ubrzani ritam života i nedostatak novca bacio je masaže u ponude dana u velnes centrima i salonima za masažu, gde se za malo novca može dobiti mnogo.

1617478275_physiotherapy-567021_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Iako su vam neke stvari verovatno privlačnije, dobro bi bilo razmisliti o redovnoj masaži kao sjajnoj prevenciji zdravstvenih problema. 

Pozitivan učinak

Masaža je prirodna metoda kojom se poboljšava zdravlje i održava snaga organizma.

U osnovi svake masaže je dodir - pokret. 

Baš se preko dodira omogućava pravo pozitivno terapijsko delovanje. Masaža deluje na ceo organizam tako što relaksira muskulaturu, ubrzava cirkulaciju, smanjuje spazam – napetost mišića.

Pročitajte još: Hirurg Dragan Gunjić o gastričkom bajpasu: Brzo se oslabi i kilogrami se ne vraćaju, ali mogući su OVI problemi

Osim što ćete se osećati fino i opušteno, masaža će vam doneti i ceo niz koristi koje nećete osetiti odmah, ali ćete biti zahvalni u budućnosti. 

Nakon masaže, u telu će se sniziti nivo kortizola, hormona stresa, koji utiče i na nivo šećera u krvi i holesterol, a povezan je i sa padom imuniteta.

Snižava pritisak

Istraživanja su pokazala da i masaža snižava povišeni krvni pritisak, čini zglobove fleksibilnijima i pozitivno utiče na koncentraciju. 

Čak samo jedan tretman masaže pomaže imunološkom sistemu da se odupre bakterijama i virusima.

Pročitajte još: Stručnjaci savetuju odbacivanje modernih shvatanja: Maslac, sir i meso za duži život!

Takođe, nakon masaže, povišen krvni pritisak, posebno onaj uzrokovan stresom, značajno se snižava, ali privremeno. 

Za trajniji učinak snižavanja pritiska, pokazalo je istraživanje, redovni odlasci na masažu služe kao efikasna metoda kontrole krvnog pritiska kod svih osoba sa hipertenzijom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas