· · Komentari: 0
MINERALI

Nevidljivi krivac za depresiju i mučninu: Nedostatak ovog minerala može skupo da vas košta

Simtomi su često netipični i teško se prepoznaje koji problem je u pitanju

Magnezijum.jpg
depositfoto

Bez njega ne možemo, jer je povezan sa više stotina hemijskih procesa u telu. Magnezijum je mineral čiji nedostatak je teško klinički dijagnostikovati, zbog čega se često naziva i "nevidljivi simptom".

Nedostatak magnezijuma uskraćuje potrebnu energiju za oporavak mišića, što osim grčeva, može da izazove pojavu mučnine, povraćanja i vrtloglavice.

Pročitajte još: Bacite lekove i rešite se glavobolje na prirodan način

Povezan je sa funkcijom neurotransmitera u mozgu koji utiču na pamćenje, razmišljanje i emocije. Ukoliko ste neobjašnjivoi tužni i emotivni,možda vam nedostaje ovaj mineral.

Pročitajte još: Jeste li čuli za krkovinu? Raste pored reke i može čoveku zauvek da reguliše PROBAVU

Osim toga, studije su pokazale da osobe koje pate od migrena imaju nižu koncentraciju magnezijuma. Pretpostavlja se da nedostatak ovog minerala remeti funkciju serotoninskih receptora, što povećava upalne procese u telu.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.