Oglas
· · Komentari: 0

ODMAH ĆETE ŽIVNUTI: Kako da se brzo rešite GRIPA? Detoks kupka i OVA supa ČINE ČUDA! (RECEPT)

Kako brzo da se rešite gripa, pitanje koje se uvek postavlja kada nam je loše.

1634720111_pjimage--1-.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

U četvrtak ste počeli da pokazujete neke manje simptome gripa: glavobolju, bolove u telu i slično. Onda je došla subota i osećate se kao da vam je smrt pokucala na vrata. Bilo je vreme da probate detoks kupku i vruću ćureću supu.

Pročitajte još: Šta se dešava vašem telu kada jutarnju kafu ZAMENITE zelenim čajem?

Recept za detoks kupku

  • 1-2 šolje gorke soli
  • 1 šolja sode bikarbone
  • 2 kašike đumbira u prahu (koren đumbira je najbolja varijanta, ali kada ste bolesni, ne želite ništa da seckate)
  • 1/2 šolje morske soli (opciono)

Napunite svoju kupku što je moguće vrelijom vodom. Sipajte sastojke u kadu i namačite se 40 minuta. Kažu da je prvih 20 minuta detoksikacija, a poslednjih 20 minita vaša koža može da apsorbuje minerale. U to vreme bi trebalo da se dobro znojite, pa se obavezno hidrirajte tokom kupanja.

Kad izađete iz kade, učinite to polako. U ovom trenutku ste više nego verovatno ošamućeni. Osušite se i umotajte u peškir i pokrijte ogrtačem. Uvijte se u ćebe i uživajte toplini koju ste dobili od kupke.

Kupka se ne preporučuje trudnicama.

Recept za ćureću supu

Kada je napravite, obavezno sačuvajte supu u zamrzivaču, da možete lako da je podgrejete kada dođu dani kada ste bolesni ili kada vam je oslabio imunitet.

Sastojci:

  • 1 kost trupa ćuretine, koža, batak itd
  • 8 čaša vode dovoljno da pokrije delove ćuretine
  • 1 luk presečen na pola
  • 3-4 šargarepe isečene na kockice
  • 2 lovorova lista
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 2 češnja belog luka (mleveno)
  • 2 kašičice mlevene žalfije
  • 1 kašičica majčine dušice
  • pileća podloga po ukusu (možete koristiti i bujon)
  • 1/2 šolje kukuruza
  • 1 šolja boranije
  • 1/4 šolje sočiva
  • 1/4 šolje kinoje

Priprema

Za čorbu od kostiju: Odlomite trup ćuretine i stavite u lonac za supu. Dodajte i ostalo meso. Napunite vodom. Luk isecite na pola i dodajte ga po želji. Pustite da provri, smanjiti na jedinicu, pa poklopite i ostavite da se kuva nekoliko sati (što duže to bolje). Možda ćete morati stalno da dodajete vodu.

Procedite supu i ostavite sa strane. Meso procedite i dodajte u čorbu.

Za supu: Ostatak sastojaka dodajte u činiju za supu (sa ćurećim mesom i čorbom). Možda ćete morati da dodate još vode. Količina bujona zaista zavisi od vas. Okusite i prilagodite začine. Kuhajte najmanje sat vremena.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas