· · Коментара: 0

ОДМАХ ЋЕТЕ ЖИВНУТИ: Како да се брзо решите ГРИПА? Детокс купка и ОВА супа ЧИНЕ ЧУДА! (РЕЦЕПТ)

Како брзо да се решите грипа, питање које се увек поставља када нам је лоше.

1634720111_pjimage--1-.jpg
ФОТО: Депозит

У четвртак сте почели да показујете неке мање симптоме грипа: главобољу, болове у телу и слично. Онда је дошла субота и осећате се као да вам је смрт покуцала на врата. Било је време да пробате детокс купку и врућу ћурећу супу.

Прочитајте још: Шта се дешава вашем телу када јутарњу кафу ЗАМЕНИТЕ зеленим чајем?

Рецепт за детокс купку

  • 1-2 шоље горке соли
  • 1 шоља соде бикарбоне
  • 2 кашике ђумбира у праху (корен ђумбира је најбоља варијанта, али када сте болесни, не желите ништа да сецкате)
  • 1/2 шоље морске соли (опционо)

Напуните своју купку што је могуће врелијом водом. Сипајте састојке у каду и намачите се 40 минута. Кажу да је првих 20 минута детоксикација, а последњих 20 минита ваша кожа може да апсорбује минерале. У то време би требало да се добро знојите, па се обавезно хидрирајте током купања.

Кад изађете из каде, учините то полако. У овом тренутку сте више него вероватно ошамућени. Осушите се и умотајте у пешкир и покријте огртачем. Увијте се у ћебе и уживајте топлини коју сте добили од купке.

Купка се не препоручује трудницама.

Рецепт за ћурећу супу

Када је направите, обавезно сачувајте супу у замрзивачу, да можете лако да је подгрејете када дођу дани када сте болесни или када вам је ослабио имунитет.

Састојци:

  • 1 кост трупа ћуретине, кожа, батак итд
  • 8 чаша воде довољно да покрије делове ћуретине
  • 1 лук пресечен на пола
  • 3-4 шаргарепе исечене на коцкице
  • 2 ловорова листа
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1/2 кашичице морске соли
  • 2 чешња белог лука (млевено)
  • 2 кашичице млевене жалфије
  • 1 кашичица мајчине душице
  • пилећа подлога по укусу (можете користити и бујон)
  • 1/2 шоље кукуруза
  • 1 шоља бораније
  • 1/4 шоље сочива
  • 1/4 шоље киноје

Припрема

За чорбу од костију: Одломите труп ћуретине и ставите у лонац за супу. Додајте и остало месо. Напуните водом. Лук исеците на пола и додајте га по жељи. Пустите да проври, смањити на јединицу, па поклопите и оставите да се кува неколико сати (што дуже то боље). Можда ћете морати стално да додајете воду.

Процедите супу и оставите са стране. Месо процедите и додајте у чорбу.

За супу: Остатак састојака додајте у чинију за супу (са ћурећим месом и чорбом). Можда ћете морати да додате још воде. Количина бујона заиста зависи од вас. Окусите и прилагодите зачине. Кухајте најмање сат времена.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.