Oglas
· · Komentari: 0
ŽENSKA POSLA

Ovim namirnicama smanjite probleme u MENOPAUZI

Problemi u menopauzi mogu imati ozbiljne posledice po svakodnevne aktivnosti žene.

1646780494_embrace-g0fbaabef9_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Svaka žena u pedesetim godinama suočava se sa obiljnim promenama na svom telu, ali i vrtoglavim promenama u raspoloženju i sve je to rezultat menopauze. Menopauzu možete prepoznati po naletima vrućine, promenama raspoloženja, noćnom znojenju i problemima sa spavanjem, ali i sa brojnim drugim teegobama koje su svojstvene samo jednoj individui.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Iako ovu hormonalnu promenu ne možete izbeći, uravnoteženom ishranom bogatom vitaminima možete ublažiti najčešće probleme koje sa sobom donosi menopauza.

Reč je o fitostrogenskim biljkama, koje prirodno sadrže fitoestrogene, ćelije slične ljudskom estrogenu za koje se veruje da mogu nadoknaditi njegov manjak. Količina estrogena smanjuje se, naime, kako se žene približavaju kraju reproduktivne dobi, što može prouzrokovatu neprijatne simptome menopauze.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

U hranu bogatu fitoestrogenima spadaju proizvodi od soje, semenke lana i bundeve, žitarice, bobičasto i koštunjičavo voće kao što su borovnice i šljive. Brokoli takođe navodno ublažava simptome menopauze, a pomoći može i beli luk.

Vreme za obroke

Osim na ono što jedu, žene bi trebalo da paze i u koje vreme dana imaju obroke. Voće i salatee bi trebale da se konzumiraju uveče jer tada creva moraju previše raditi tokom noći što može dovesti do nesanice.

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Mnoge žene u menopauzi se goje uprkos tome što ne jedu više nego pre. To je normalno jer se sa godinama gubi mišićna masa, a metabolizam usporava. Žene u menopauzi trebale bi stoga smanjiti i unos kalorija.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas