Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Pet trikova koje morate da znate ukoliko spavate na boku

Položaj u kome spavate može vam napraviti ozbiljne probleme

1610296047_Depositphotos_9340359_s-2019.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Lekari iz Engleske, odlučili su da pratiocima na društvenoj mreži Instagram, pokažu putem fotografija, kako vam izgleda lice ukoliko volite da spavate na boku.

Pročitajte još: Ovu BOJU RUŽA nikako ne smete nositi jer je OPASNA PO ZDRAVLJE

Naime, ovaj položaj u suštini je "najkritičniji", jer vam tokom sna "gužva" lice. Lekari su podelili i šest saveta koji vam mogu pomoći da sprečite nastanak bora na licu dok spavate.

Spavanje na leđima

Studija je pokazala da spavanje na boku može da uzrokuje nastajanje bora kod očiju, usta i nosa i ravnanje čela.

Kupite poseban jastuk

Nabavite posebno oblikovan jastuk po kome će se težina vaše glave rasporediti jednolično.

Pazite i na jastučnice

Poželjno je nabavite jastučnice od svile ili satena.

 Dovoljno spavajte

Sedam do osam sati sna optimalno je za sprečavanje nastajanja bora.

Ujutro masirajte lice

Posebno se fokusirajte na delove lica na kojima ste spavali kako biste vratili krv u područja koja su bila pod pritiskom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas