Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

PROŠIRENE VENE su čest problem: Kako nastaju i šta vam može pomoći

Ukoliko spadate u grupu žena koje imaju problema sa proširenim venama, sigurno znate koliko one mogu biti bolne.

1607439746_Depositphotos_206945820_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Potrebno je vreme kako bi se ovaj problem rešio. U zavisnosti od toga u koliko godina ste ih dobili, kao i od toga koji je glavni uzrok pojave proširenih vena, zavisi i sam metod tretiranja.

Koji su najčešći uzroci koji dovode do nastanka proširenih vena?

Kao i kod svih vrsta bolesti, genetika ima značajnu ulogu. Ukoliko vam je neko blizak u porodici već imao problem sa vidljivim kapilarima na nogama, velika je šansa da ćete ih imati.

Pročitajte još: SRPSKI profesor objašnjava: Evo zašto VITAMIN D treba da uzimate popodne

Izbegavajte tesnu i neudobnu odeću.

Pored genetike, i trudnoća može biti indikator za pojavu proširenih vena, pa ne čudi čunjenica da se veliki broj trudnica prvi put susretne sa ovim medicinskim problemom baš u fazi kada ostane u drugom stanju. Najčeće se to dešava zbog toga što se u trudnoći volumen krvi kod žena povećava pa samim tim vene postaju izraženije. U zavisnosti od toga kolika je izraženost vena zavisi i sam tretman lečenja. Trudnicama se najčešće daju da nose tzv. kompresivne čarape ukoliko je to zaista neophodno.

Ni žene koje se aktivno bave nekom vrstom sporta problem proširenih vena ne zaobilazi.

Kako da izbegnete ili olakšate pojavu proširenih vena?

Ukoliko postoji rizik da dobijete proširene vene ili već uveliko mučite problem sa njima, evo na šta biste trebalo da obratite pažnju. Najpre bi trebalo da izbegavate dugotrajno stajanje ili sedenje koliko god je to moguće. Saune bi, isto tako, trebalo izbegavati jer toplota u njima širi krvne sudove što venama nikako ne prija.

Pročitajte još: Ako NE JEDETE OVU HRANU dosta su velike šanse da ćete biti DEPRESIVNI!

Kad god ste u prilici, odmarajte tako što podignete noge kako biste poboljšali samu cirkulaciju. Takođe, lekari često preporučuju laganu šetnju kao neki lakši oblik fizičke aktivnosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas