· · Komentari: 0
SAVET

Rešite se STRESA uz pomoć ovog magičnog NAPITKA koji deluje ODMAH

Ovaj napitak će vam pomoći da se opustite.

1627900116_lemonade-5447855_1920.jpg
Foto: Piksabej

Reagovanje na stresnu situaciju odvija se na fizičkom i psihičkom planu. Stres ima ulogu da nas zapravo zaštiti i održi u životu, a naš nervni sistem na stres reaguje reakcijom „bori se ili beži“, odnosno pojačanim lučenjem adrenalina i pripremom celog tela za akciju, borbu i savladavanje nastalih opasnosti i prepreka.

Međutim, problem nastaje iz razloga što naš nervni sistem u stresnim okolnostima uvek reaguje kao da je pitanje života ili smrti, i u prvi mah ne razlikuje emocionalnu od stvarne ugroženosti.

Pročitajte još: Napravite sami MAGNEZIJUM napitak od 4 SASTOJKA i popijte čašu punu zdravlja (RECEPT)

Tako, na primer, kada imamo konflikt sa nekim na poslu, u porodici ili kada imamo finansijske probleme, na fiziološkom planu naš organizam reaguje kao da je neposredno ugrožen, te je potpuno jasno da učestale reakcije ovog tipa slabe naše sveukupne psihofizičke snage, i pre ili kasnije dovode do njihovog sloma, izazivajući psihičke smetnje, anksioznost, psihosomatska oboljenja i slično.

Pored psihoterapija, bavljenja sportom ili nekim drugim hobijem poput joge i meditacije, stres možete regulisati i unošenjem zdravih namirnica i u vidu napitaka.

Recept za napitak protiv stresa

Topla voda u kombinaciji sa limunom i đumbirom je odličan način da podstaknete varenje, ali i te kako može pomoći i kada je u pitanju stres.

Đumbir je bogat antioksidansom gingerolom koji pomaže u otklanjanju štetnih materija koje proizvodi naše telo kada smo zabrinuti, te ovaj koren na taj način umanjuje psihološki efekat stresa. 

Da biste napravili ovaj napitak protiv stresa, potrebno je da koren đumbira operete i ogulite.

Potom izrendajte ili iseckajte na kriškice koren đumbira veličine 2 cm. Prelijte sa pola litra ključale vode i ostavite da odstoji 15 minuta.

Nakon toga procedite i dodajte krišku limuna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.