· · Komentari: 0
SAVETI

Stručnjaci otkrivaju: Ovo je NAJBOLJA POZA ZA SPAVANJE tokom toplih letnjih noći

U ovoj pozi nećete osetiti vrućinu

1658824006_bruce-mars-s8PTWCu5maQ-unsplash.jpg
Foto: Unspash

Ovih dana vrućine su nepodnošljive. Preko dana pokušavamo da se rashladimo na sve moguće načine, ali niko ne govori o tome da vrućina može biti veći problem noću. Ukoliko se celu noć vrtite po krevetu, okrećete jastuk da bi našli najhladniji deo, stučnjak za spavanje Džejms Lejnhard otkriva koji je najbolji položaj za spavanje da vam bar malo olakša san, piše Miror.

Ono što se savetuje je da izbegavate spavanje na stomaku, osim ukoliko vam je taj način neophodan zbog zdravlja. Spavanje na stomaku može uzrokovati nepravilno disanje kao i nemir, što uopšte nije poželjno na ovim temperaturama.

Lejnhard tvrdi da je položaj u kome ležimo veliki faktor kojim možemo kontrolisati rashlađivanje tela. Najbolji je onaj koji se naziva "sanjar", što znači ležanje u polu-fetalnom položaju.

Foto: Pinterest

– Ako se noću vrtite i okrećete, otkucaji srca vam rastu. Zbog toga vam je toplije jer više krvi pumpa telom, tako da će vam biti još toplije i kad je napolju prevruće – objasnio je.

Pročitajte još: Ukoliko često sedite odvojite vreme za dve vežbe: Možete da ih uradite i u kancelariji

Takođe, dodao je i da je pored određenog položaja u kom spavamo potrebno je sebi obezbediti maksimalnu udobnost kreveta.

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.