Oglas
· · Komentari: 0
BENEFITI PIVA

Zanimljivo istraživanje: Kako PIVO utiče na naše zdravlje?

Istraživanje je sprovođeno od 2007. do 2020. godine, a tim naučnika u Španiji došao je do zanimljivih zapažanja o uticaju ovog alkoholnog pića na zdravlje.

1644155123_beer-ga7e4e238b_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Neke od studija koje su naučnici pregledali ukazuju na to da sastojci koji se prirodno nalaze u pivu, a nisu alkohol, mogu biti dobri za zdravlje. Kako je potražnja za bezalkoholnim pivom veća nego ikad, ovo je dobra vest i za one koji vole pivo, ali izbegavaju alkohol.

Još jedan zaključak do kojeg su tokom istraživanja došli je to da umerena kozumacija piva ima dobar uticaj na zdravlje. 

Jedno pivo dnevno za žene i dva za muškarce su maksimum, tvrde naučnici.

 

Pivo štiti muškarce od razvoja dijabetesa

Istraživačili su izjavili kako su muškarci koji ne piju alkohol uopšte pod većim rizikom od razvoja nenormalnih nivoa glukoze od onih koji povremeno popiju pivo.

Pročitajte još: Pohovanje na drugačiji način: Napravite PILEĆI FILE u PIVSKOM testu (RECEPT)

Pivo je dobro za gustoću kostiju

Ako posmatramo gustoću kostiju i opasnost od loma kostiju kod starijih pojedinaca, istraživači tvrde da su oni koji su, čak i malo konzumirali pivo, u znatno manjoj opasnosti.

Ponudili su i naučno objašnjenje za ovu činjenicu: “Drugi sastojci piva deluju u sinergiji sa silikonom i stimulišu osteoblastične ćelije koje popravljaju strukturu kostiju i pomažu reminelariziranje kostiju i zuba.”

Pivo može uticati na niži holesterol

Nekoliko studija upućuje na to da pivo pomaže u razvijanju dobrog holesterola i regulisanju proizvodnje onog lošeg u telu, zahvaljujući velikom udelu antioksidansa.

Važno je dodati da se ovo događa kada se konzumira vrlo mala količina piva, prenosi "EatThis".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas