Oglas
· · Komentari: 0
ISHRANA

ZAPOČNITE DAN na pravi način: Tri namirnice koje su NAJZDRAVIJE ako ih uzimate na PRAZAN STOMAK

Pojedine namirnice su najzdravije ako se uzimaju na prazan stomak.

1639153820_shutterstock_1009425517.jpg
Foto: Sutterstock
Oglas

Poznato je da je doručak najvažniji obrok u toku dana, i da se za njegovu pripremu trebaju namirnice birati pažljivo. Ipak, postoje i one namirnice koje se mogu konzumirati pre doručka, ako ne stižete na vreme da jedete.

Iako su zdrave da se jedu i u toku dana, takve namirnice će najviše efekta na organizam imati ako se uzmu na prazan stomak.

Pročitajte još:

Nutricionista dr Rupali Data sastavio je za "Food NDTV" spisak namirnica koje su najbolji mogući izbor za početak dana, a od tog spiska izdvajamo tri namirice.

Med i topla voda

Ovaj napitak poboljšava varenje i blagotvorno deluje na imuni sistem, a kada se unese na prazan stomak uticaće i na metabolizam.

Ukoliko ovom napitku dodate i malo limuna, zbog malog broja kalorija kalorija biće idealan za sve koji žele da regulišu kilažu, a pružiće i energiju i detoksikaciju.

Pročitajte još: Izbegnite zamke: Ovo su NAMIRNICE koje treba izbegavati za DORUČAK jer utiču na LINIJU

Bademi

Ovo koštunjavo voće bogato je najvažnijim vitaminima i mineralima, a dr Data smatra da je i te kako poželjno pojesti 5 do 10 badema na prazan stomak. Takva količina pružiće obilje hranljivih materija i tokom dana neće se često javljati glad.

Takođe, preporučuje se da bademe pre konzumiranja potopite u vodi da odstoje, jer će takvi bademi imati još snažniju moć.

Naime, u kori ovog voća nalazi se tanin, koji poboljšava apsorpciju hranljivih materija, a kada se kora badema dobro natopi, nutritijenti se lakše oslobađaju.

Urme

Urme spadaju u jedne od najzdravijih voćki na svetu. Odličan su izvor energije koja je potrebna za početak dana, a dr Data dodaje i da su urme prepune rastvorljivih vlakana koje snažno i veoma povoljno deluju na digestivni trakt.

Urme treba jesti na prazan stomak ako imate problema sa zatvorom, a zahvaljujući kalijumu u njima, one mogu pomoći i kod dijareje i bolova u stomaku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas