Oglas
· · Komentari: 0

Evo zbog čega je URINIRANJE POD TUŠEM loše za vašu bešiku - Zvuk vode vam može postati veliko opterećenje!

Možete izazvati veliki problem.

1636449349_shutterstock_488713864.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Uriniranje pod tušem može izgledati bezopasno, ali nije. Istina je da je to bolje za životnu sredinu. Ali postoji loša strana, posebno za žene. Tu smo da objasnimo zašto!

Pročitajte još: Šta znači kada te BOLI PAZUH? Postoji nekoliko uzroka, a jedan je ALARMANTAN!

Oštećenje nerava

Ako često mokrite pod tušem, odmah ćete se osećati kao da morate da urinirate svaki put kada čujete tekuću vodu. Doktori bjašnjavaju da je to razlog zašto ne bi trebalo da otvorite slavinu da biste pokušali da naterate sebe da urinirate. Ovo ima isti efekat na vaš mozak i bešiku.

Uriniranje pod tušem
Na ovaj način štedite dosta vode. Zato je bolje za okolinu da to radite. Međutim, to može imati štetne efekte na vaše telo, objašnjava fizioterapeut."To s vremena na vreme nije velika stvar, ali ne bi trebalo da postane navika. Ovo bi moglo da obuči vaš mozak da poveže zvuk tekuće vode sa punom bešikom" - upozoravaju terapeuti.

Povrh toga, svakodnevno mokrenje pod tušem može dovesti do oštećenja nerava. Postoji šansa da će to dovesti do smanjene kontinencije. U ovom slučaju, bilo koji drugi osnovni zdravstveni problemi mogu dovesti do smanjene kontrole vaše bešike.

Sedeći položaj

Ovaj položaj prilikom mokrenja takođe je loše za vaše telo. Vaši mišići karličnog dna mogu se zaista opustiti samo kada sedite. Ovo će vam omogućiti da potpuno ispraznite bešiku. Ovo posebno važi za žene jer muška anatomija omogućava da lakše uriniraju kada stoje. Ali takođe im se preporučuje da pišaju sedeći.

Bešika neće biti potpuno prazna

Ranije smo spomenuli da možete istinski isprazniti bešiku samo kada sedite. Ovo je izuzetno važno za smanjenje rizika od problema sa bešikom. Ako to ne uradite, može doći do infekcije bešike jer ne izbacujete sve bakterije. 
 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas