Oglas
· · Komentari: 0
PREVENCIJA

Ko pije sokove ima duplo veću šansu da obole od opasne bolesti

Zaslađena pića nisu izvor samo suvišnih kalorija, već mogu da uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme.

1629285729_Depositphotos_31747025_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Novo istraživanje pokazalo je da dovode i do raka debelog creva.

Pročitajte još: Ruski lekar LAZAROV: Gospina trava pomaže kod ONKOLOŠKIH OBOLJENJA

Istraživanje objavljeno u magazinu "Gut", obuhvatalo je 96.000 žena koje su svake četiri godine u predviđeni obrazac upisivale podatke o pićima koje su konzumirale.

Sokovi daju duplo veću šansu za rak

Žene koje su pile dva ili više zaslađenih pića dnevno imale su dvostruko veću šansu da dobiju rak debelog creva pre 50. godine u odnosu na žene koje su sedmično konzumirale manje od jedne čaše ovakvih pića.

Sokovi i ledeni čajevi
U zaslađena pića tokom ovog istraživanja svrstana su gazirana i negazirana pića zaslađena šećerom i kukuruznim sirupom sa visokom fruktozom, kao što su bezalkoholna pića, voćni napici, punčevi i ledeni čajevi.

Istraživači koji su sproveli ovu studiju, u zaključku svojih rezultata savetovali su da bi zaslađena pića trebalo zameniti običnom vodom, mlekom, nezaslađenom kafom ili čajem.

Pročitajte još: Izbacite KAMEN U BUBREGU uz pomoć ovog RECEPTA: Jeftina žitarica rešava problem za 10 dana!

Da bi još više umanjili mogućnost da obolite od raka debelog creva oni su preporučili da se pažnja obrati i na ishranu. U vezi s tim, oni navode da bi trebalo da se jede manje crvenog i prerađenog mesa.

Žene ne treba da piju više od jednog alkoholnog pića

Žene ne bi trebalo da piju više od jednog alkoholnog pića dnevno, a muškarci ne više od dva.

Budite aktivni, jedite žitarice

U preporukama za ishranu protiv raka debelog creva oni su istakli i svakodnevno konzumiranje žitarica od celog zrna, čija semenki i mahunarki. To je značajno, kako navode, jer više vlakana doprinosi da probavni sistem kontinuirano bude aktivan. Na ovaj način se štite creva da ne bi došlo do stvaranja mutacija koje uzrokuju rak.

Pročitajte još: Biljke koje najbolje IZBACUJU TOKSINE: Stavite ih bokal sa vodom i OČISTITE TELO!

Poseban savet u borbi protiv raka debelog creva je da se vežba oko 150 minuta sedmično u cilju održavanja idealne telesne težine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas