· · Komentari: 0
Respiratorna infekcija

Korona i grip su različite zarazne bolesti, ali OVO JE KLJUČ kako ih sprečiti

Počinje sezona slava i praznika, svi volimo da se opustimo u hrani i piću sa porodicom i prijateljima.

1608634959_Depositphotos_16276055_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Nažalost, druženje će ove godine izostati. Grip i respiratorne infekcije su tu, a broj obolelih od Covid-19 svaki dan raste . Sve to upućuje na još jednu, novu brigu.

COVID-19 i grip jesu različite zarazne bolesti, ali mogu imati slične simptome (groznica, kašalj, otežano disanje).

Grip možemo sprečiti vakcinom, ali ono što je neophodno jeste voditi računa o svom imunitetu, zdravo se hraniti i poštovati preporučene mere.

Pročitajte još: Prirodni lek za BOL U GRLU I PREHLADU koji se prenosi GENERACIJAMA (RECEPT)

Povećati unos joda je ključno u ovom momentu, kaže Dr Geri Voren, glavni istraživač prestižne američke kompanije SAIC. Zaštititi sebe mora nam biti osnovna aktivnost u ovom momentu - dnevni unos joda moramo podići na 30mcg / kg - sigurna gornja granica koju je odredila Svetska zdravstvena organizacija – WHO.

Na ovaj način omogućavamo našem organizmu da vrši tri osnovne funkcije u borbi protiv kovida i drugih virusa: deaktivaciju koronavirusa u nosu, deaktiviranje koronavirusa još na koži i ono što je možda i najvažnije, jod omogućuje apoptozu ćelija zaraženih covidom.

Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!

Kako bi ojačali naš imuni sistem potrebno je uneti od 1,5 do 2,4 miligrama joda dnevno (zavisno od telesne težine). Pošto organizam ne proizvodi jod, moramo ga svakodnevno unositi. Načina za to ima i više nego dovoljno. Najbolji su morski plodovi i alge ali i razno povrće. Unosom joda kroz hranu i vodu, smanjuje se mogućnost prenosa Covida-19, a samim tim i smrtnost.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.