· · Komentari: 0
SPAVANJE

Pojava koju ne smete ignorisati: Šta znači ako se PREKOMERNO ZNOJITE u toku noći?

Telo nas uvek upozori da nešto ne funkcioniše kako treba, zato treba pažljivo osluškivati svoj organizam.

1640203474_42f0b4e6b7754efb40d7bb284cb4ca4c873d75db.jpg
Foto: Sutterstock

Stručnjaci tvrde da su najopasnija zdravstvena stanja koja ne daju simptome. Da vam nedostaje vitamin B12, organizam vam u početku neće signalizirati, ali ako ste u deficitu duže vreme, može doći do razvoja anemije, neuropatije, vaskularnih i kognitivnih poremećaja i drugih opasnih tegoba, navodi se u članku objavljenom u "Electronic Journal of General Medicine".

Kako se navodi, karakteristični simptomi onih koji su imali nedostatak vitamina B12 bili su umor i izraženo noćno znojenje.

Naveden je primer pacijenta starog 57 godine, koji je četiri godine unazad patio od noćnog znojenja, zbog čega je morao da menja posteljinu svakog jutra. Karakteristično je da mu se znojio samo gornji deo tela, a stanje se pogoršavalo nakon konzumiranja alkoholnih pića. Kada je utvrđeno da boluje od nedostatka vitamina B12 propisana mU je terapija, a nakon 3 meseca lečenja nestao je i propratni simptom.

Pročitajte još: PODSVEST šalje poruku: Da li se svake večeri budite u ISTO VREME, i šta to može da ZNAČI?

Osećaj napetosti, problemi sa koncentracijom, kosom i kožom (ekcemi, dermatitis, gljivice), malaksalost, umor, bolovi u mišićima su takođe simptomi koji ukazuju na nedostatak vitamina B12. Takođe može da se javi trnjenje i ukočenost, što je rezultat oštećenja živaca koje je podstakao nizak nivo kiseonika u ćelijama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.