Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СПАВАЊЕ

Појава коју не смете игнорисати: Шта значи ако се ПРЕКОМЕРНО ЗНОЈИТЕ у току ноћи?

Тело нас увек упозори да нешто не функционише како треба, зато треба пажљиво ослушкивати свој организам.

1640203474_42f0b4e6b7754efb40d7bb284cb4ca4c873d75db.jpg
Фото: Sutterstock
Oglas

Стручњаци тврде да су најопаснија здравствена стања која не дају симптоме. Да вам недостаје витамин Б12, организам вам у почетку неће сигнализирати, али ако сте у дефициту дуже време, може доћи до развоја анемије, неуропатије, васкуларних и когнитивних поремећаја и других опасних тегоба, наводи се у чланку објављеном у "Electronic Journal of General Medicine".

Како се наводи, карактеристични симптоми оних који су имали недостатак витамина Б12 били су умор и изражено ноћно знојење.

Наведен је пример пацијента старог 57 године, који је четири године уназад патио од ноћног знојења, због чега је морао да мења постељину сваког јутра. Карактеристично је да му се знојио само горњи део тела, а стање се погоршавало након конзумирања алкохолних пића. Када је утврђено да болује од недостатка витамина Б12 прописана мУ је терапија, а након 3 месеца лечења нестао је и пропратни симптом.

Прочитајте још: ПОДСВЕСТ шаље поруку: Да ли се сваке вечери будите у ИСТО ВРЕМЕ, и шта то може да ЗНАЧИ?

Осећај напетости, проблеми са концентрацијом, косом и кожом (екцеми, дерматитис, гљивице), малаксалост, умор, болови у мишићима су такође симптоми који указују на недостатак витамина Б12. Такође може да се јави трњење и укоченост, што је резултат оштећења живаца које је подстакао низак ниво кисеоника у ћелијама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas